Nu mai trebuie sa mergem la circ pentru a vedea ursi! Mai nou, animalele salbatice se dau in spectacol in fiecare noapte in statiunile montane

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:48

Animalele padurii au un scop: isi cauta hrana.

O ursoaica, insotita de  2 pui, se plimba agale pe o straduta din statiunea Busteni, in cautarea hranei. Cei doi mici blanosi o urmeaza negresit, aproape lipiti de mama lor. In spatele lor, un al treilea, ramas in urma, se apropie in viteza.

Ursoaica pare blanda si fara nicio urma de agresivitate. Probabil ca din lipsa de hrana in mijlocul padurii, ea si-a luat odrasele si a pornit la o "sesiune de cumparaturi" noctura, prin tomberoanele localnicilor din statiune Dupa cateva cautari asidue, femala pare sa gaseasca, in sfarsit, ceva provizii, pe care le cara mandra in gura.

Ca orice mama grijulie, ursoaica nu se multumeste cu putin. Animalul padurii pare bland, dar insistent. A luat la cercetat fiecare tomberon intalnit in cale, doar-doar o mai gasi ceva bunatati pentru micutii ei.

Nu-i de mirare ca la asemenea spectacol, turistii si localnicii s-au strans cu mic cu mare, ca la "pomul laudat". Iar ursoaica le-a arata ce inseamna un adevarat show.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Toata

perioada escapadei, ursuletii nici ca s-au dezlipit de mama lor, care i-a vegheat cu atentie maxima. Minunatia s-a petrecut in cartierul telecabinei, din Busteni, acolo unde a devenit deja un obicei ca ursii sa vina in cautare de hrana. Oamenii au facut sesizari la primarie, de teama ca nu cumva animalele padurii sa devina agresive si sa-i atace. Insa pana acum,  primaria nu a primit avizele relocarii animalelor, dar nici ursii nu si-au cautat "motiv" de cearta.