„Nu-mi place să mă cert”. Motivul pentru care relația dintre Constantin Enceanu și Niculina Stoican s-a stricat. S-a întâmplat în urmă cu 18 ani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 23 oct 2023, 01:26

Constantin Enceanu a intentat proces împotriva Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, manageriat de Niculina Stoican

Sursa: Captură KANAL D

În cea mai recentă ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, invitat a fost Constantin Enceanu.

În cea mai recentă ediție a emisiunii „ 40 de întrebări cu Denise Rifai ”, moderată de Denise Rifai și difuzată exclusiv la Kanal D, invitat a fost Constantin Enceanu.

Constantin Enceanu a intentat proces Niculinei Stoican

În anul 1990, Constantin Enceanu se afla în concediu de odihnă. La acea vreme, a fost sunat de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” pentru a fi anunțat că se dorește desfacerea contractului.

Conform legii din România, un angajat nu poate fi concediat atunci când se află în concediu de odihnă, motiv pentru care Constantin Enceanu a avut câștig de cauză în procesul intentat împotriva ansamblului folcloric manageriat de Niculina Stoican.

Citește și: Constantin Enceanu, față în față cu Denise Rifai, în această duminică, la “40 de întrebări”

Tot atunci, presa a scris despre Constantin Enceanu că a lipsit nemotivat de la un spectacol și, cu toate astea, a cântat într-o localitate din apropiere.

„Îi faceți în ciudă șefei Niculina Stoican?”, este întrebarea adresată de Denise Rifai.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Mă așteptam să mă întrebe presa de ce n-am ajuns la spectacolul ăla, dar nu m-au întrebat. La ora 12:00 eram pe patul de spital cu perfuzie în mână.

Am anunțat impresara noastră că nu pot ajunge la spectacol pentru că nu mă simt bine. Am avut o cădere de calciu, e firesc, am avut foarte mult de muncă, cu o noapte înainte venisem de la un eveniment, ajunsesem pe la ora 02:00 acasă, nepoții mei Alex și Cătălina erau la noi, la Filiaș, soția mi-a zis că Alex are temperatură, că nu e ok, a trebuit să mă duc la Craiova să iau niște pastile pentru temperatură, am venit, m-a prins 04:00 dimineața, cel mic a zis că nu vrea la mami și la tati, părinții erau la Craiova,
a trebuit să sun părinții să vină că nu se simțea bine (n.r.: nepotul lui Constantin Enceanu) sub nicio formă, și mi s-a dus noaptea uite așa, agitat. Am dormit puțin, m-am trezit și nu m-am simțit bine, până la urmă am zis că trebuie să-mi fac niște vitamine, ceva, să mă trezesc. În momentul ăla, a trebuit neapărat să merg să-mi fac perfuziile alea, vitaminele alea, să mă întăresc.
Am anunțat impresara (n.r.: că se simte rău). Nu știam că este șefa acolo, dar impresara a anunțat-o automat (n.r.: pe Niculina Stoican)”
, a declarat Constantin Enceanu.

Citește și: Ce studii are, de fapt, Constantin Enceanu! Putină lume știe că a fost copil sărac: ''Mi-a luat mama primul pulover de lâniță. Era cu trei numere mai mari...”

Constantin Enceanu nu a fost promovat mai bine de 18 ani

Constantin Enceanu a decis să intenteze din nou un proces împotriva ansamblului condus de Niculina Stoican. De data aceasta, motivul nemulțumirii lui a fost că, de mai bine de 18 ani, nu a fost promovat la gradul profesional 1A.

Una peste alta, cântărețul de muzică populară nu consideră că ce s-a întâmplat în anul 1990 trebuia „spălat” în public și în presă, ci situația ar fi trebuit discutată în privat. Totuși, artistul susține că nu vrea să-i facă în ciudă Niculinei Stoican.

„Nu-i fac niciodată în ciudă, nu-mi place să mă cert cu colegii, dar poate că alții văd lucrurile altfel. Lucrurile astea nu se spală în presă, se spală în familie. Eu așa am învățat”, a răspuns Constantin Enceanu. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?