„Nu ne-a spus nimeni”. Culiță Sterp și Daniela Iliescu, speriați de moarte de MALARIE! Cei doi s-au întors recent din Zanzibar

Autor: Diana Ghita

Culiță Sterp și Daniela Iliescu se gândesc să nu se fi infestat cu malarie

Sursa: TikTok Daniela Iliescu; Instagram Culiță Sterp; pexels.com

Marți seară Culiță Sterp s-a întors cu familia lui din vacanța în Zanzibar, unde au trăit niște clipe de coșmar din cauza epidemiei de malarie.

Culiță Sterp a fost în Zanzibar împreună cu Daniela Iliescu și fiul lor, pe nume Milan. Aceștia se așteptau să petreacă momente frumoase în vacanța exotică, însă planurile le-au fost date peste cap.

Culiță Sterp și Daniela Iliescu sunt speriați de malarie

În această perioadă, în Zanzibar este epidemie de malarie, însă Culiță și familia lui au aflat acest lucru prea târziu, abia când au ajuns acolo.

Până când s-au întors în România, cu toții au trecut printr-o adevărată spaimă.

Fanii, știind, și ei, unde au fost plecați cei trei, i-au întrebat: „Voi v-ați vaccinat de malarie? Unii care au fost acolo s-au infestat cu malarie”.

„Nu ne-am vaccinat înainte, n-am făcut nici profilaxia, pentru că nu eram conștienți de ce se întâmplă, nici nu ne-a spus nimeni, nu ne-a informat, nu am auzit nicăieri, deși am spus că vom pleca în Zanzibar.

Nu se știa de cazurile astea, noi nici nu ne uităm la televizor și habar nu aveam ce avea să se întâmple. Am înțeles că primele cazuri au fost chiar când am ajuns noi”,  a răspuns Daniela Iliescu, prin intermediul unui clip pe TikTok.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: „Îți mulțumesc pentru cei mai frumoși ani din viața mea”. Culiță Sterp și Daniela Iliescu, anunț după patru ani de relație

O româncă a murit din cauza malariei luate din Zanzibar

Odată ce au aflat aceste lucruri, Culiță și logodnica lui nu s-au putut bucura deloc de vacanță, întrucât au așteptat cu nerăbdare să revină acasă, iar odată ajunși în țară, Daniela a sunat imediat un medic, pentru a-i cere mai multe detalii despre boala care se ia de la țânțari.

„Mi-a spus că tulpina asta, care se contactează din Zanzibar, este una foarte periculoasă, pentru că nu reacționează la tratamentele anti malarie”,  i-a explicat doctorul.

Citește și: România se confruntă anual cu 25-35 de cazuri de malarie: Alexandru Rafila „Prezentarea neîntârziată la medic odată cu apariția primelor simptome de febră sau frison este indicată”

Explicațiile medicului sunt atestate de un caz recent din România, al unei femei care, după ce s-a întors din Zanzibar în Cluj-Napoca, a murit subit, din cauza infestării cu malarie.

Astfel, frica s-a instalat imediat în rândul familiei lui Culiță Sterp. De aceea, cei trei au decis ca în această dimineață să se testeze pentru a afla dacă au luat boala în timpul vacanței lor. Chiar dacă nu prezintă vreun simptom specific malariei, aceștia vor să se asigure că sunt în afara oricărui pericol.

„O să mergem mâine dimineață și o să facem o analiză de sânge”,  transmitea

Daniela Iliescu miercuri seară.

@daniela.iliescu0

Tot ce stiu in legatura cu Malaria din Zanzibar

♬ original sound- Daniela Iliescu