Fie că vorbim de tuns, epilat sau coafat, inspectorii ANAF îi încurajează pe români să ceară bon fiscal în urma vizitelor în saloanele de înfrumusețare. Aceștia susțin că dacă persoanele care prestează astfel de servicii refuză să ofere bon fiscal, atunci aveți dreptul la serviciul respectiv gratuit.
Nu primești bon fiscal, ai dreptul să te tunzi gratis
Conform Institutului Național de Statistică, serviciile de cosmetică și înfrumusețare au înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor în ultimul an.
Citește și: ANAF cercetează nunțile de lux! Autoritățile țintesc sumele nejustificate obținute din daruri
De la simplul tuns și coafat la tratamente mai sofisticate, costurile variază considerabil în funcție de salonul de înfrumusețare și de orașul în care este situat.
Astfel că, inspectorii fiscali îi încurajează pe români să ceară bon fiscal sau pot avea dreptul la serviciul respectiv gratuit. Operatorii economici pot depune declarația unică până la data de 27 mai.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Ce spun operatorii economici din domeniu în urma anunțului făcut de inspectorii ANAF
Anca Știrbu, hair-stylist, nu a fost luată prin surprindere de anunțul făcut de inspectorii ANAF, susținând că argumentele prezentate în articolul respectiv sunt deja cunoscute de toți prestatorii de servicii începând cu anul 2015. Aceasta a subliniat faptul că prestatorii de servicii sunt obligați să afișeze acest paragraf într-un tablou în orice spațiu comercial și că este obligatoriu să fie vizibil.
„Conform Ordonanței a Guvernului nr 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale spune ca in caz de refuz, clientul are dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia, acest aliniat a fost introdus în martie 2015”, a declarat Anca Știrbu, hair-stylist, pentru Kanald.ro.
Citește și: Mașinile confiscate sunt puse la vânzare de ANAF. Prețurile pornesc de la 100 de euro
Cât despre scumpirile menționate, Anca Știrbu susține că acestea nu au fost aplicate după bunul plac, ci în urma unor modificări. Hair-stylist-ul ne-a declarat faptul că prețul crescut al materiilor prime, al chiriilor, dar și al altor utilități, a influențat considerabil scumpirile din domeniul beauty.
„În ultimii ani salariul minim pe economie s-a mărit de două ori pe an și automat contribuțiile datorate bugetului de stat au crescut, chiriile se majorează cu 10%, materiile prime se majorează de la an la an cu cel puțin 10%, apa caldă pentru multe spații comerciale nu mai este subvenționată de primărie și se aplică un tarif diferit, cursurile de formare profesională, cheltuieli pentru publicitate, promovare și lista este lungă. Toate acestea se resimt în prețul final”, a adăugat Anca Știrbu, pentru Kanald.ro.