„Nu s-a dorit ca eu să vin!”. Trădarea resimțită de Ionuț Lupescu la alegerile Federației Române de Fotbal

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 iun 2024, 10:19

Ionuț Lupescu

Sursa: Captură YouTube

Ionuț Lupescu este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din România, însă în anul 2018 acesta a primit o lovitură sub centură din partea echipei sale.

Ionuț Lupescu a făcut parte din „Generația de Aur” a fotbalului românesc, iar cu cât timpul trecea, acesta și-a dorit să facă un pas important în cariera sa, trecând de la fotbalist la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. Echipa la care acesta a jucat, Dinamo, a prezentat public susținerea pentru Ionuț Lupescu, însă adevărul a fost altul.

A fost Ionuț Lupescu Trădat de Dinamo?

Ionuț Lupescu și-a început cariera în fotbal la vârsta de doar 11 ani, la echipa de tineret a clubului Mecanică Fină București, urmând ca la doar 14 ani acesta să se transfere la Dinamo București, acolo unde a avut parte de performanțe surprinzătoare. Până în anul 1990, Ionuț Lupescu a jucat la Dinamo București, după care a plecat la Bayer Leverkusen.

În anul 1998, Ionuț Lupescu a decis să se întoarcă la echipa sa de suflet, Dinamo, unde a stat până în anul 2000, după care a jucat pentru Bursaspor, în sezonul 2000-2001.

Vârsta acestuia înainte, iar Ionuț Lupescu a decis ca ultimul său meci să fie alături de echipa cu care a început să joace fotbal, Dinamo.

Deși a avut diferite oportunități din partea altor echipe de fotbal importante din străinătate, precum Bayer Leverkusen, Al-Hilal FC sau Borussia Mönchengladbach, Ionuț Lupescu s-a întors întotdeauna la prima sa iubire, Dinamo România. Cu toate acestea, un scandal din anul 2018 avea să îi piardă încrederea în această echipă.

Citește și: Momentul viral cu fotbalistul Belgiei care a făcut senzație cu răspunsul său înainte de meciul România- Belgia de la EURO 2024

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

În anul 2018, Ionuț Lupescu şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, iar la acea perioadă, Dinamo i-a susținut candidatura public fostului jucător de fotbal, însă votul echipei ar fi ajuns la contracandidatul acestuia.

În acea perioadă s-a speculat că susținerea echipei Dinamo pentru Ionuț Lupescu ar fi fost doar pentru fani, iar jurnalistul Decebal Rădulescu are o teorie fascinantă.

„Dinamo a votat cu Burleanu, ca și Craiova. Toate informațiile mele s-au confirmat. Au zis așa de frica suporterilor, că-l susțin pe Lupescu: «Dați-le așa la fraieri, dar noi știm ce avem de făcut. Vă dăm votul»", a spus jurnalistul Decebal Rădulescu, potrivit gsp.ro.

S-a simțit Ionuț Lupescu trădat de echipa sa de suflet?

La aproximativ 6 ani de la trădarea echipei Dinamo, Ionuț Lupescu a fost invitat la emisiunea lui Denise Rifai, „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns la întrebarea roșie cu privire la trădarea pe care a simțit-o atunci când a aflat de votul echipei la care s-a întors pe întregul parcursul carierei sale.

A fost trădat de Dinamo?

„Nu știu sigur. Sigur mi-e greu să știu 100%, dar faptul că din păcate sunt foarte puține cluburi în România care au într-adevăr o linie dreaptă și au curajul de a se exprima pentru foarte mulți au această frică << Domne, nu să am vreo problemă cu Federația, am o problemă cu Liga, am o problemă cu arbitrajul, cu observatorii>>, nu știu de unde până unde atâta lucru. Din păcate am rămas la nivelul ăsta, ăsta e adevărul. Nu știu ce s-a întâmplat atunci și la Dinamo, dacă a fost sau nu cu mine, contează mai puțin, important a fost că rezultatul general a fost că nu s-a dorit ca eu să vin și atunci, pentru mine a fost ok.”, a declarat Ionuț Lupescu în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.