„Nu-s copiii de vină” Dan Negru, reacție după ce mai puțin de 50% dintre elevi au promovat simularea Evaluării Naționale. Pe cine dă vina prezentatorul

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 28 feb 2024, 10:10

„Nu-s copiii de vină” Dan Negru, reacție după ce mai puțin de 50% dintre elevi au promovat simularea Evaluării Naționale. Pe cine dă vina prezentatorul

Sursa: Dan Negru Instagram

În contextul dezastrului de la simularea Evaluării Naționale de anul acesta, Dan Negru a transmis un mesaj pe rețelele sociale referitor la sistemul de învățământ și educație, două baze importante ce nu au reușit să susțină elevii îndeajuns.

Prezentatorul „Jocul cuvintelor cu Dan Negru” trage un semnal de alarmă cu privire la situația jenantă cu care se confruntă sistemul educațional în momentul de față.

Dan Negru îi apără pe cei mici și învinuiește sistemul

În opinia prezentatorului TV, de vină pentru acest dezastru nu sunt sub nicio formă elevii, ci sistemul de învățământ: de la profesori și până la părinți, educație pe care o primesc acasă.

„Nu-s copiii de vină pentru dezastrul de la Evaluarea Națională. Doar 42% dintre elevii din clasele VIII-a au luat note de peste 5. Treaba școlii e să clădească oameni buni dar școala a pierdut menirea asta. Profesorii, sistemul și părinții-s vinovați. Presiunea pusă de părinți, de sistem, de profesori pe rezultate excepționale ale copiilor e adevăratul bullying.

Citește și: „Toată lumea vorbește despre alegeri” Dan Negru, mesaj pentru români din capitala Franței. De ce ar trebui să ținem cont atunci când ieșim la vot

Trebuie înființat un Minister al Educației Adulților! Școala de azi nu mai produce nici profesioniști și nici caractere, nu e nici cal, nici măgar. Beteșugurile societății vin de la educația copiilor. Loazele sunt protejate și ajung repere în societate și profesorii sunt timorați. Profesorii care iau șpăgi minore pentru note mai bune și părinții care dau șpăgile sunt și ei maturii stricați. Pentru ei, pentru cei mari aș înființa Ministerul Educației Adulților.

Lor să li se reproșeze notele de la evaluare națională.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Pentru că mai degrabă crești un copil bun decât să repari un matur stricat,” a transmis Dan Negru pe pagina sa de Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

58% dintre elevi au luat sub 5 la Matematică

Situația la simularea Evaluării Naționale pare a fi una dezastruoasă, conform datelor anunțate vineri de către Ministerul Educației. Astfel, 58% dintre elevi au obținut note sub 5 la proba de Matematică, în timp ce la Limba Română, 26% au înregistrat rezultate sub nota minimă de trecere.

Citește și: La mulți ani, Dan Negru! Prezentatorul TV împlinește astăzi 53 de ani: „Îmi privesc fotografiile vechi”

Aceasta reprezintă prima oară când simularea are loc într-un cadru similar cu cel al examenului, digitalizat, iar evaluarea lucrărilor nu s-a realizat de către profesorii din instituția de învățământ, ci au fost repartizate aleatoriu evaluatorilor din întreaga țară, conform comunicatului emis de Ministerul Educației.