„Nu se va întâmpla NIMIC în sport!” Dan Negru îl îndreptățește pe David Popovici referitor la condițiile în care se antrenează sportivii români. Cum arată acum una din cele mai vechi baze de natație din România

Autor: Laura Macovei

Dan Negru este ferm convins că succesul lui David Popovici nu va dura prea mult, iar acest fapt nu va fi din cauza performanței sale, ci din cauza condițiilor în care trebuie să se antreneze.

Pentru a-și consolida opinia, Dan Negru a oferit-o ca exemplu pe Diana Mocanu, o tânără înotătoare care a luat aurul la Olimpiada de la Sydney, în urmă cu ceva ani.

De atunci și până în prezent, condițiile în care se antrenează înotătorii, dar și alți sportivi, au rămas aceleași. Promisiuni peste promisiuni, vorbe, dar nu fapte.

Citește și: Dan Negru, dezamăgit de Transilvania: „E mai scump să vezi lacul ăsta decât cascada Niagara” Prezentatorul trage un semnal de alarmă asupra pericolelor la care se expun turiștii

De ce succesul lui David Popovici nu va trezi la realitate politicienii

Dan Negru este convins că nu se va întâmpla nimic în sport, luând ca exemplu cuvintele de acum zeci de ani ale politicienilor români, care promiteau condiții mai bune în viitor pentru sportivii români.

„Nu se va întâmpla NIMIC în sport! Acu’ niște ani, când David Popovici încă nu era născut, o înotătoare de 16 ani, Diana Mocanu, lua aurul la Olimpiada de la Sydney.

Ba chiar Diana a luat atunci două medalii de aur! Eu eram tot în televiziune și vreo două săptămâni în vara aia toți am vorbit despre lipsa condițiilor necesare performanței în sport. Toți politicienii de atunci au promis că vor construi bazine olimpice și baze sportive în toată țara.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Două săptămâni au durat promisiunile și dezbaterile. De atunci a trecut un sfert de secol. Nu s-a făcut nimic. S-a născut Popovici, a luat și el medalii și noi ne întoarcem în buclă. Iar discuții, iar promisiuni, iar regrete. Mai știți ceva de Diana Mocanu? Țin minte că atunci, în vara de aur a Dianei toți au promis în Timișoara ca vor reface una din primele baze ale natației românești,” a

scris prezentatorul TV pe Instagram.

Cum arată acum una din cele mai vechi baze de natație din România

În Timișoara, Dan Negru nu s-a putut abține să nu fotografieze USZODA, una din cele mai vechi baze de natație din România, care a devenit o ruină, iar mai grav, cine dorește să o „viziteze” se poate și accidenta foarte ușor, deoarece nu există nici un gard de protecție.

„De când cu performanța lui Popovici, toată lumea vorbește, pe bună dreptate, despre înot. Ăsta e centrul Timișoarei. E parcul central din Timișoara și am zis să vă arăt locul unde am învățat și eu să înot atunci când eram copil. Multe generații de timișoreni au învățat să înoate aici, la USZODA, așa se numește locul, una din cele mai vechi baze de natație din România.

Nu doar noi amatorii am fost aici, s-a făcut și performanță. Echipa de polo a Timișoarei a avut 10 titluri naționale. S-a antrenat într-o vreme aici. Se poate intra, e la liber.

În 1926 au apărut bazinele astea de înot și uite-le în 2024. Nici măcar vreun gard de protecție nu mai există aici. Orice copil poate să intre și să-și frângă gâtul prin ruinele astea,” a mai transmis Dan Negru.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)