Nu știi încă engleză? 5 motive pentru care să te înscrii chiar azi la un curs

Author: Oana Iosif

Ai auzit o mulțime de motive pentru care adulții nu învață noi limbi străine, iar multe dintre acestea sunt bazate pe mituri și concepții greșite.

Adevărul este că oricine poate învăța o limbă nouă, iar astăzi lumea este din ce în ce mai interconectată și interdependentă, fiind o abilitate vitală care îți oferă oportunitatea de a interacționa cu oamenii într-un mod mai semnificativ. Cea mai bună variantă de a învăța limba engleză este, evident, să te înscrii la cursuri pentru începători. Fie că alegi un modul online sau fizic, să știi că nu vei fi singurul adult.

Există o mulțime de persoane adulte care urmează cursuri de perfecționare a limbilor străine pentru a-i ajuta în carieră. Iată cinci beneficii cât se poate de reale ale învățării limbii engleze:

1. Una dintre cele mai mari satisfacții ale experienței umane este capacitatea de a ne conecta cu ceilalți. A fi capabil să comunici cu cineva în limba sa este un dar incredibil. Bilingvii au oportunitatea unică de a comunica și cu un spectru mai larg de oameni despre viața lor personală și profesională. Cunoașterea unei limbi de circulație internațională te va ajuta să-ți deschizi mintea și viața pentru a intra în contact cu o mulțime de comunități din întreaga lume. Și numai din acest motiv vei vedea răsplata imensă a învățării unei limbi străine pentru tot restul vieții tale.

2. Cunoștințele lingvistice pot fi un avantaj competitiv semnificativ care te diferențiază de colegii tăi de serviciu monolingvi, numărându-se printre primele opt competențe necesare tuturor ocupațiilor – indiferent de sectorul sau nivelul de calificare -, iar  cererea de profesioniști bilingvi se află într-o creștere exponențială. Angajatorii caută profesioniști care să poată comunica fără probleme cu partenerii de pe piețele mari aflate în expansiune. Ca un stimulent suplimentar, în multe cazuri, abilitățile lingvistice conduc, de asemenea, la bonusuri de angajare și salarii mai mari. Oricare ar fi aspirația ta de carieră, cunoașterea limbii engleze te va duce în fața multor candidați pe aceeași poziție cu tine.

3. Multe beneficii cognitive ale învățării limbilor străine sunt incontestabile. Persoanele care vorbesc mai mult de o limbă au abilități îmbunătățite ale memoriei, de rezolvare a problemelor și de gândire critică, concentrare sporită, capacitatea de a face mai multe sarcini și abilități de ascultare mai bune. Ei comută între sarcinile concurente și monitorizează schimbările din mediul lor mai ușor decât monolingvii. În plus, pe măsură ce îmbătrânim, a fi bilingv sau multilingv ajută la prevenirea îmbătrânirii mentale și a declinului cognitiv.

4. Călătoria ca vorbitor de limbă locală te poate ajuta să vizitezi locuri aflate în afara bulei turistice, să te conectezi și să interacționezi cu oamenii într-un mod în care cei care nu vorbesc limba engleză nu o vor putea face. Există peste 400 de milioane de oameni în lume care vorbesc engleză ca prima lor limbă. De asemenea, limba engleză este o limbă oficială în mai bine de un sfert dintre țările lumii, amintește Eurocenters.

5. Pe măsură ce explorăm o nouă limbă și cultură, facem în mod natural comparații cu ceea ce ne este cel mai familiar. Învățarea despre o altă cultură pune în lumină aspecte ale propriei noastre culturi – atât pozitive, cât și negative – pe care este posibil să nu le fi luat în considerare anterior. S-ar putea să găsești o mai mare apreciere pentru ceea ce ai sau s-ar putea să te hotărăști să schimbi lucrurile.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.