„Nu sunt Dumnezeu. Era supraponderal”. Declarațiile controversate ale medicului care a refuzat să îl opereze pe Iulian de apendicită și care a murit din această cauză

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 oct 2023, 00:20

Iulian, un tânăr de doar 25 de ani, a murit, după ce un doctor a refuzat să îl opereze. Acesta lucra la o firmă de curierat și a început să se simtă rău încă din timpul programului de muncă.

Spitalul din Mangalia se află într-un plin scandal, după ce Iulian a murit, deoarece un medic nu a vrut să îl opereze de apendicită. Intervenția i-ar fi putut salva viața, iar familia acestuia așteaptă un răspuns.

Iulian a murit, după ce un doctor a refuzat să îl opereze de apendicită

Iulian a murit, la doar 25 de ani, de peritonită și totul din cauza unui medic care a refuzat să îl opereze de apendicită.

Acesta a amânat intervenția chirurgicală, spunând că programul lui de muncă s-a încheiat.

În timp ce se afla la lucru, Iulian a acuzat unele dureri abdominale și a mers, de urgență, la spitalul din Mangalia, fiind însoțit de tatăl lui. Până când a primit un diagnostic, au trebuit să treacă trei zile.

În primă fază, medicii i-au pus diagnosticul de enterocolită, iar alte două diagnostice au venit ulterior: pietre la rinichi și apendicită.

Iulian nu a beneficiat nici de un CT, pe motiv că angajații laboratorului erau în concediu, conform replicaonline.ro.

Marius Grigore, tatăl lui Iulian, este revoltat și susține că medicii l-au lăsat să plece după doar o simplă perfuzie.

Citește și: Modul groaznic în care o fetiță de doar trei ani și-a găsit sfârșitul. Părinții și-au dat seama că a dispărut când a fost prea târziu

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„I-au făcut electrocardiogramă, i-au băgat o perfuzie și i-au dat drumul acasă. Ba că-i rinichiul, ba că e nisip, ba că-i enterocolită, ba că-i piatră... deci au mers pe bâjbâială... Am plecat iar la urgență, în aceeași zi, pe 17. De data asta i-au luat și sânge, urină, i-au făcut iar perfuzii”, a spus acesta, potrivit antena3.ro.

Medicul se scuză și spune că de vină este numărul de kilograme al lui Iulian

Tatăl acestuia a spus că și asistentele l-au umilit, deși se vedea foarte clar că suferea: „Îi spuneau: «dă-te jos din pat că ești mare, de-aia ești așa gras, du-te și spală-te, că puţi! ». Deci îl umileau, iar el, săracul, nu putea de dureri”.

Alte câteva zile au trecut și Iulian a ajuns, de urgență, la Spitalul Județean Constanța.

Tânărul a ajuns la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă și, după scurt timp, a decedat. Medicul care nu a vrut să îl opereze susține că „Nu pot spune că eu sunt responsabil pentru moartea copilului, eu am vrut să fac ceva bun.

Citește și: Accident feroviar în Ialomița, soldat cu doi răniți. Au scăpat miraculos cu viață după ce i-a lovit trenul

Era supraponderal, e greu de depistat. În fiecare zi, eram la el, i-am făcut analize. L-am văzut joi, vineri și sâmbătă. Eu nu sunt Dumnezeu. Mai ales că v-am zis că era supraponderal. Asta a fost tot! Mie îmi pare rău de copil”.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.