Nu te asteptai la asta! 11 lucruri din casa mai MURDARE decat wc-ul

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 ian 2019, 16:28

Oricat de des am face curat in casa, vor exista mereu anumite locuri mai predispuse infestarii cu fel de fel de bacterii sau microbi.

Va vine sa credeti sau nu, intr-o locuinta, exista o sumedenie de lucruri mult mai murdare decat obiectul despre care credem ca este mereu insalubru – capacul wc-ului.

Iata care sunt acestea:

Tocatorul

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Arizona au stabilit ca tocatorul pe care-l folosim zilnic in bucatarie are de 200 de ori mai multe bacterii decat colacul wc-ului.

Cele mai periculoase sunt tocatoarele din lemn care retin printre fibre fel de fel de resturi alimentare – legume, carne cruda, branzeturi. Tocatoarele trebuie spalate cu apa si detergent dupa orice folosire.

Bolul de mancare al cainelui/pisicii

Nu multa lume obisnuieste sa curete, inainte de fiecare hranire a animalului, recipientul in care ii ofera mancare. Si nefacand acest lucru, in zona respectiva apar o multime de bacterii.

Masina de spalat

Poate suna paradoxal, dar masina de spalat poate deveni cu usurinta un loc murdar. Mai ales in zona tamburului, sub a carui garnitura mai ramane uneori apa, dupa clatire. Cum bacteriile adora sa se dezvolte in medii umede si calde, acela este un adevarat paradis pentru ele.

Telefon/telecomanda/tableta/laptop

Un studiu din 2018 a scos la iveala faptul ca telefoanele mobile sunt de sase ori mai murdare decat colacul wc-ului.

Daca telefonul are si o husa din piele, atunci numarul bacteriilor se dubleaza. La fel se intampla si cu tableta, tastatura laptopului sau telecomanda.

Covorul

Covoarele, chiar daca sunt aspirate des, vor fi mereu un loc ideal unde se vor gasi resturi de piele exfoliata, polen, praf, par de animale sau de om, firimituri de mancare (uneori) etc.

Manerul bateriei de la chiuveta

In zona manerului se gasesc de 21 de ori mai multe bacterii decat se gasesc pe capacul wc-ului.

Buretii de vase

Sunt adevarate palate pentru bacterii si microbi. Oamenii de stiinta au descoperit in jur de 45 de milioane de microbi pe fiecare centimetru patrat al buretilor de vase examinati.

Suportul periutelor de dinti

Recipientul in care depozitezi periutele de dinti sunt locuri predispuse aparitiei mizeiri, bacteriiloe si microbilor. Exoertii au stabilit ca suportul periutelor este cel mai murdar obiect dintr-o baie.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.