Nu toți elevii for începe școala în bănci. Cum va decurge anul școlar 2021-2022

Author: Lavinia Medrea
Care dintre elevi vor începe anul 2021-2022 online?
Sursa: PixaBay

Nu toți elevii vor începe școala în bănci din 13 septembrie. Pentru anumiți copii, anul școlar 2021-2022 va continua online chiar dacă rata de infectare este sub șase la mia de locuitori în momentul deschiderii școlilor.

Nu toți elevii vor începe pe 13 septembrie anul școlar în bănci. Copiii care suferă de o boală cronică vor putea începe anul şcolar 2021 – 2022 în format online. Acest lucru se aplică pentru elevii care au un aviz prin care demonstrează diagnosticul lor de la medicul curant și acordul scris al părinților, prevede Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății ce reglementează toate măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor de COVID-19, ce vor fi aplicate începând cu 13 septembrie.

Nu toți elevii vor începe școala în bănci. Iată cine este scutit de prezența fizică la școală

Articolul 5 din Ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 prevede la aliniatul 1 că:

Citeste si: Klaus Iohannis, apel către toți părinții! Ce spune președintele despre condițiile în care noul an școlar va începe

„Preşcolarii/Elevii cu vârstă mai mică de 12 de ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiţi de prezenţa fizică în şcoală”.

Totodată, „elevii cu vârsta de peste 12 ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv sunt
diagnosticați cu afecțiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă (transplant, afecțiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficiențe primare sau dobândite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare) cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților pot fi scutiți de prezența fizică în școală, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă”.

Citeste si: Schimbări importante în programa elevilor! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Pentru preşcolarii/elevii menţionaţi la alin. (1) și alin. (2), conducerile unităţilor de învăţământ vor identifica, după caz, soluţii pentru asigurarea procesului educaţional, inclusiv online. Conducerile unităţilor de învăţământ au obligaţia să se asigure că sunt respectate măsurile de protecţie şi cele de igienă recomandate tuturor elevilor, iar în situaţia /preşcolarilor/elevilor menţionaţi la alin.

(1) și alin. (2) să monitorizeze fiecare caz în parte.

Preşcolarii/Elevii menţionaţi la alin. (1) și alin. (2), precum şi părinţii acestora pot fi consiliaţi de medicii specialişti şi psihologii care îi au în îngrijire, în privinţa măsurilor suplimentare necesare”, prevede Ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

Citeste si: Atenție elevi și părinți! Care sunt noile reguli în noul an școlar. Scenariile după care va începe şcoala, pe 13 septembrie

 

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?