„Nu toți medicii sunt șpăgari, nu toți sunt nenorociți” Dan Negru sare în apărarea medicilor. Unde se află în aceste momente prezentatorul TV

Author: Laura Macovei
Actualizat: 15 dec 2023, 11:14

„Nu toți medicii sunt șpăgari, nu toți sunt nenorociți” Dan Negru sare în apărarea medicilor

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru a plecat la Botoșani și a transmis un videoclip exact de lângă Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din oraș, spital care este acum subiect principal în presă.

Prezentatorul TV este mereu activ pe rețelele sociale, acesta postând constant pentru urmăritorii săi. De data aceasta, Dan Negru transmite un mesaj puternic, în special adresat judecății oamenilor și generalizării unui subiect. 

Dan Negru sare în apărarea medicilor

Vedeta Kanal D a atins un subiect sensibil pe rețelele sociale, anume cel legat de șpăgile și mita care este dată medicilor pentru a salva viața unui om. 

Cu toate acestea, Dan Negru amintește faptul că nu ar trebui să generalizăm și să îi punem pe medici în același loc, ci să încercăm să distingem între adevăratele valori și „lichele”.

Citește și: „Dacă era la noi, era jale” Ce l-a deranjat pe Dan Negru, în Danemarca. Prezentatorul TV a transmis totul de lângă cel mai important monument

„E vineri dimineață, încă e întuneric, mă duc spre hotel. Sunt în Botoșani în orele astea și am trecut pe aici, pe lângă Spitalul Județean din Botoșani, despre care toată lumea vorbește acum, cel cu șpăgile și cu mita dată și luată. 

Eu cred că cel mai mare rău pe care îl putem face acum e să generalizăm, să credem că toți doctorii sunt șpăgari, că toți medicii sunt nemernici, care își părăsesc pacienții. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Nu, n-am uitat-o pe Alexandra, fata care a murit tot aici, tot în spitalul ăsta, în vară, spunând „Nu am aer” și a fost lăsată de doctor să moară.  Dar nu toți doctorii sunt așa, să spunem asta. Să spunem de exemplu că Botoșani-ul l-a dat pe Leon Dănăilă, un medic model de cinste și de dăruire.”

Zona de Nord a României, văzută cu ochi răi

Prezentatorul a mai adus în discuție faptul că românii tind să își creeze o părere generală și nu neapărat despre oameni, ci despre o anumită zonă a țării. 

„Văd zilele astea un soi de dispreț față de partea asta de țară. Păi să generalizăm și geniile, nu doar lichelele.

Eminescu, născut în Botoșani. Enescu, născut tot în Botoșani. 

În drumul meu spre hotel am trecut pe aici, pe lângă liceul „Ștefan Luchian”, tot din partea asta de țară.

Nu e bine să generalizăm, să spunem că toți sunt într-un fel sau toți sunt în alt fel. Să nu ne simțim bine generalizând. Nu toți medicii sunt șpăgari, nu toți sunt nenorociți,” a

scris prezentatorul pe pagina sa de Instagram.

„Sunt în Botoșani și toți vorbesc despre șpăgile de la spitalul de aici! Cel mai mare rău e să generalizăm și să îi punem pe toți în aceeași cutie! Atunci să generalizăm și geniile nu doar lichelele,” a mai spus acesta în descrierea postării.