Nuanțele de negru aduc un plus de stil interiorului băilor moderne. Iată cum!

Author: Lavinia Medrea

Baia este locul destinat igienei, revigorării și relaxării. Această încăpere joacă un rol tot mai important în designul interior modern, deoarece știm cu toții cât de necesară este pentru activitățile noastre zilnice de îngrijire.

Principalul considerent este funcționalitatea, dar nu putem trece cu vederea nici latura estetică a lucrurilor. O baie impecabilă este descrisă de suprafețe netede, plane, cu linii simple, materiale naturale, ușor de întreținut și culori discrete. Respectarea acestor reguli simple va transforma un spațiu obișnuit într-un sanctuar unic, liniștit, în care te vei simți în largul tău.

Băi moderne negre

Ca orice altă cameră din casă, băile moderne sunt influențate de tendințele de design care se schimbă de la an la an. Ca și în 2023, anul acesta designerii de interior au adoptat drept culorile anului verde deschis, albastru modern (o nuanță de azur profund) și tonuri neutre calde. Cu toate acestea, toată lumea este de acord că nuanțe precum negru, gri închis și alb sunt atemporale și aparțin cu siguranță unei băi moderne. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva elemente practice, soluții inteligente de depozitare și tehnologie modernă și baia visurilor tale va deveni realitate!

Băile care au în centru culoarea neagră au un aspect elegant și luxos.

Amenajarea cu elemente negre de baie este acum o tendință majoră care ia amploare și care este utilizată pentru gresie, blaturi de lavoar, obiecte sanitare, mobilier și accesorii distinctive. Cu toate acestea, atunci când te gândești la o baie neagră, trebuie să procedezi cu atenție și să analizezi bine designul acesteia.

Interioare în care o baie neagră funcționează

Locul ideal pentru o baie neagră este, desigur, o cameră bine luminată și spațioasă, unde negrul nu va fi opresiv și nu va reduce vizual spațiul. Dacă încăperea are o fereastră mare, negrul va arăta magnific. Chiar și așa, este foarte important să ai un sistem de iluminat artificial adecvat, chiar și într-o baie cu o fereastră mare. Poți instala lumini puternice pe tavan sau lumini ambientale pe pereți. Adăugarea benzilor LED pe sau sub dulapuri va crea o experiență de design excelentă.

Are sens o baie neagră mai mică?

Pe de altă parte, negrul nu este prea măgulitor în spațiile mici. În cazul în care spațiul este limitat, te sfătuim să nu pui gresie neagră. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la tendința către negru. Poți adăuga accente negre distinctive într-o baie mică, care îi vor da un aspect deosebit. De exemplu, ia în considerare un lavoar negru, baterii de baie sau un vas wc negru.

Design bine gândit pentru o baie neagră

Negru micșorează optic un interior și întotdeauna trebuie să ții cont de acest lucru atunci când proiectezi și amenajezi o astfel de baie. Accesoriile greșite pot avea un impact prea dramatic. Prea multe elemente negre vor face ca spațiul să pară mic și vă vor da un sentiment de „înghesuială”.

Avem un truc simplu care te va împiedica să greșești atunci când proiectezi baia. Îți recomandăm ca nuanța neagră să nu ocupe mai mult de două treimi din spațiu. În mod ideal, restul elementelor ar trebui să fie de o culoare complementară și deschisă care merge bine cu negru.

Albul cald sau rece, bejul și griul funcționează bine ca și culori complementare. Dacă ești mai îndrăzneț, poți încerca combinații de negru și roșu sau negru și roz.

Combinația de alb și negru cu accente de lemn este caldă și confortabilă, în timp ce oțelul și sticla dau camerei un aspect modern și luxos. Câteva elemente din sticlă vor face baia să pară mai luminoasă. O oglindă mare va mări optic camera, iar o cabină de duș din sticlă va da o impresie minimalistă. O combinație de negru, piatră și oțel va recrea atmosfera unui SPA luxos de acasă.

Fără îndoială, unele dintre avantajele negrului în baie sunt atemporalitatea și eleganța. Băile negre evocă atmosfera unui centru de wellness sau SPA care te va calma după agitația unei zile grele la serviciu. Acesta va fi locul ideal pentru relaxare!