Nucata, cunoscuta si sub numele de bitter suedez, este o bautura care a devenit extrem de populara in ultima perioada nu doar datorita gustului, ci si datorita proprietatilor sale medicinale.
Daca nucata este preparata dupa reteta traditionala, cu ingrediente 100% naturale, aceasta are o multime de beneficii pentru organism, printre care reglarea secretiei de hormoni tiroidieni sau stimularea bunei functionari a ficatului.
Citeste si: Mare atentie! Iata care este cea mai toxica leguma, pe care romanii o folosesc extrem de mult la gatit!
Nucata- reteta originala: ce beneficii are lichiorul de nuci verzi
Nucata, sau lichiorul de nuci verzi, se consuma in cantitati mici, de 2- 3 lingurite pe zi, de preferat seara, inainte de cina. Cura cu nucata se tine timp de 30 de zile. Iata cateva dintre beneficiile lichiorului de nuci verzi: curata stomacul si stimuleaza digestia, reduce nivelul de grasime de la nivelul ficatului, purifica sangele si combate viermii intestinati.
In plus nucata, sau lichiorul de nuci verzi, stimuleaza activitatea creierului si elimina bacteriile si virusurile, protejand eficient impotriva racelii sau gripei. Nu in ultimul rand, lichiorul de nuci verzi este benefic si pentru dantura si previne aparitia cariilor, datorita efectului antibacterian.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Inghetata de casa: cum sa faci usor si rapid inghetata de casa
Nucata: reteta originala de lichior de nuci verzi
Pentru a prepara nucata, sau lichior de nuci verzi, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 24 de nuci verzi, alcool de 40 de grade de buna calitate, cuisoare, nucsoare, jumatate de baton de vanilie, o portocala, 300 de grame de zahar brun sau miere.
Nucata: reteta de preparare este extrem de simpla- se maruntesc nucile verzi si se pun intr-o sticla de preferat cu gat larg, pentru a avea un acces facil la continut. Peste nucile verzi maruntite se toarna alcoolul in asa fel incat intreaga cantitate de nuci sa fie acoperita de 2- 3 degete de alcool.
Pasul urmator implica asteptarea: tot continutul se lasa la macerat intre 15 si 30 de zile, de preferat direct in bataia soarelui.
Citeste si: Cea mai bună rețetă de socată fără drojdie. Învață să o prepari!
Nucata- reteta originala: pasii finali de preparare
Dupa acest pas nucata, sau lichiorul de nuci verzi se amesteca extrem de bine si se lasa din nou la macerat pentru inca 3- 4 zile.
Pasul final: nucata se filtreaza, pentru a elimina toate impuritatile, dupa care se pune in sticlute si se pastreaza la loc racoros si intunecat.Mare atentie la modul in care consumati nucata: fiind o bautura alcoolica, aceasta trebuie consumata cu moderatie. De asemenea nucata, sau lichiorul de nuci verzi, nu trebuie consumata de persoanele care au hipertiroidism sau tulburari ale tiroidei.