Ingrediente
150 g migdale sau fistic decojit
2 oua
2 cani si jumatate de zahar
O jumatate cana de apa
300 g glucoza
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Prajiti migdalele in cuptor la 180°C, timp de 10 minute pana devin aurii dar nu se ard.
Faceti un sirop din zahar, glucoza inmuiata putin sa devina lichida si apa.
Fierbeti pana incep sa se formeze clocote marunte, dati focul incet si lasati sa fiarba mocnit pana siropul incepe sa se coloreze foarte, foarte putin catre galben pal.
Luati craticioara de pe foc si puneti-o cateva secunde cu fundul pe o suprafata foarte rece sau in chiuveta cu putina apa, ca sa se opreasca din fiert si sa nu se caramelizeze.
Bateti ouale pana devin spuma, adaugati siropul de zahar.
Adaugati treptat siropul peste ouale batute, amestecand continuu cu un mixer sa se incoproreze foarte bine. Adaugati extractul de vanilie si migdalele sau fisticul.
Turnati in tavi tapetate cu foaie de copt si lasati sa se raceasca treptat timp de 6 ore.