Numai in Romania vezi asa ceva! Copiii pierd timp pretios stand acasa, dupa ce noua scoala din sat a fost inchisa VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:40

Lacrimile acestui bunic spun mai mult decat o mie de cuvinte.

Nepotii lui nu au unde sa invete, desi in sat sunt, culmea, doua scoli. O cladire abia construita, spatioasa si curata, ce ar fi trebuit sa functioneze drept unitate de invatamant, are pus lacatul pe usa, in timp ce fosta  scoala este neincapatoare pentru cei o suta de elevi.

Raul si Ovidiu au cinci, respectiv opt anisori. In loc sa mearga la gradinita si la scoala, prichindeii pierd timp pretios.
Mama lor este disperata la gandul ca micutii ei vor ramane nescoliti atata timp cat invatatoarele ii trimit acasa din cauza lipsei de spatiu.

Elevii din satul Masloc se mandresc de doi ani cu o scoala de cinci stele. Dotata cu sase sali de clasa, laborator de informatica, toalete cu apa curenta si incalzire centrala, unitatea de invatamant beneficiaza de conditii mai bune ca o scoala de la oras.


Ce folos, se intreaba mahniti profesorii? Nici bine nu s-au asezat in banci, ca micutii au fost evacuati din cladirea construita la standarde europene. Acum s-au intors in vechea scoala.

Iar situatia este si mai dramatica pentru unii elevi. In comuna Masloc nu a existat gradinita pana in 2007. Atunci Ministerul Educatiei a alocat bani pentru constructia unei cladiri nou-noute. Trei ani mai tarziu lucrarile au fost finalizate.


Guvernul nu a achitat in totalitate suma ceruta de constructor, aproape trei milioane de lei, asa ca scoala realizata la cheie a fost inchisa luni bune. In septembrie, fosta directoare a decis pe propria raspundere sa inceapa anul scolar. Nu pentru mult timp insa.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?