Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că, momentan, nu se introduc restricții și că avem în continuare doar recomandări pentru limitarea răspândirii virusului SarS- Cov 2.
„Nimeni nu impune nimic. Sunt doar recomandări, ca să putem să avem o vară cât mai liniştită, să ne putem face concediile, să nu fim în niciun fel în situaţia de a nu putea să mergem în concediu, pentru că ne îmbolnăvim noi sau membrii familiilor.
Autorităţile locale ar trebui să aibă în vedere igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun. (…) Să asigurăm aerisirea spaţiilor publice. Este una dintre metodele cele mai eficiente de reducere a transmiterii. Nu costă nimic, trebuie doar iniţiativă şi rigoare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în conferința de presă.
Rafila a precizat că, în ciuda faptului că decesele asociate COVID-19 s-au dublat, numărul solicitărilor primite de Ambulanța București este în continuare scăzut în ceea ce privește cazurile de coronavirus.
„E un trend așteptat. Această creștere va dura circa 4-5 săptămâni, după care numărul de cazuri se va stabiliza și apoi să se reducă.(...) În momentul de față, pe măsură ce serviciile de ambulanță fac față, nu este necesară deschiderea de noi centre de testare. Sunt persoane care se testează singure, nu declară acest lucru și sfatul nostru este să se izoleze măcar 5 zile.
Nu este o urgență deschiderea centrelor de testare. Urgența era când aveam mii de solicitări la ambulanță. Sunt până într-o sută de solicitări la ambulanța București-Ilfov, ceea ce nu este mult. Vom lucra cu laboratoarele publice”, a precizat Rafila.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ce ar putea urma în privința pandemiei de coronavirus
Pandemia de coronavirus nu a dispărut. Sunt în continuare cazuri numeroase în Europa și America de Nord.
În țara noastră, în ultima săptămână, 1.410
Ministrul Sănătății a vorbit în conferința de presă ținută la Ministerul Sănătății și despre ce se va întâmpla în continuare în ceea ce privește pandemia.
Rafila anticipează că ar putea urma două scenarii în privința cazurilor noi.
În scenarul cel mai optimist vârful noului ”mini-val sau val” va fi atins în prima săptămână a lunii august, iar în scenariul pesimist vârful va fi atins la finalul lunii august-începutul lunii septembrie, cu 10.000 de cazuri zilnic, relatează realitatea.net.