Numarul deceselor cauzate de gripa creste ALARMANT! Se declara sau nu epidemie in Romania?

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 29 ian 2019, 14:13

Numarul deceselor cauzate de gripa din acest sezon a ajuns la 48.

Ministrul sanatatii Sorina Pintea este asteptata sa decida marti, dupa publicarea datelor de la Institutul National pentru Sanatate Publica referitoare la gripa, daca declara sau nu epidemie de gripa in Romania.

 

Pentru ca Pintea sa declare stare de epidemie, trebuie ca aceste date sa arate un numar mai mare de cauzuri diagnosticate de gripa decat cel estimat. 

 

De la inceputul sezonului, numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 48. Ultimele cazuri sunt cele ale unor femei, in varsta de 48 si respectiv 64 de ani, ambele din judetul Timis, confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, care au murit luni, 28 ianuarie in timp ce o alta femeie in varsta de 47 de ani din judetul Constanta a murit sambata, 26 ianuarie. Totodata, un bebelus in varsta de 11 luni, din judetul Timis, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, a murit vineri, 25 ianuarie.

O femeie in varsta de 39 de ani, din judetul Cluj, a murit luni, 28 ianuarie, din cauza gripei, informeaza Institutul de Sanatate Publica.  Cu totii sufereau si de alte boli si nu erau vaccinati antigripal.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.