Voucherele sociale vor fi, din nou, î ncărcate cu suma de 250 de lei. Listele cu persoanele eligibile urmează să fie reactualizate, ceea ce înseamnă că unii beneficiari vor fi scoși din baza de date.
Voucherele sociale vor ajunge, din nou, la mai puțini pensionari
Ministerul Muncii trebuie să actualizeze listele în urma verificărilor făcute de ANAF, între 17 octombrie și 21 octombrie.
Între 24 octombrie și 31 octombrie, persoanele care vor rămâne, în continuare, pe lista celor eligibile, vor primi noua tranșă de bani. Mai mult decât atât, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, sumele de bani pot fi folosite în decurs de 12 luni de la data la care au fost încasate.
Citeste si: Valoarea tichetelor de creșă a fost majorată. Câți bani vor primi părinții începând din luna octombrie 2022
La finalul lunii septembrie, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că peste 60.000 de persoane au rămas fără voucherele sociale, deoarece pensionarii respectivi aveau venituri mai mari de 1.500 de lei.
„Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile, ca urmare a cumulării veniturilor, a celor înregistrate la Fisc şi celor înregistrate din pensii.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
La fiecare tranşă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF şi cei care cumulează venituri şi din alte surse şi depăşesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminaţi. (…) Înainte de a acorda voucherele sociale, facem această verificare şi dacă mai sunt pe parcurs care realizează venituri, desigur că pe acestea le blocăm”, a spus Marcel Boloș.
Unii beneficiari au rămas fără voucherele sociale, după ce au cumpărat țigări
Încă de când au fost anunțate voucherele sociale, pensionarilor li s-a spus că le pot folosi doar pentru plata alimentelor sau a meselor calde. Cu toate acestea, unii nu au ținut cont de acest lucru și, crezând că nimeni nu va afla, au folosit
Prin urmare, aproximativ 10.000 de vouchere sociale au fost blocate și banii nu au mai putut fi folosiți de persoanele respective.
„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, într-un comunicat.
Guvernul a anunțat, în urmă cu doar câteva săptămâni, că dorește ca voucherele sociale să fie acordate și în anul care urmează.