Numărul turiștilor străini care aleg să viziteze țara noastră a crescut cu 90% în 2022. Top 5 atracții turistice în România

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 29 sep 2023, 06:25
Numărul turiștilor străini care aleg să viziteze țara noastră a crescut cu 90% în 2022 Foto(5)

Un număr tot mai mare de turiști străini aleg să viziteze România.

În 2022, numărul turiștilor străini care au ales să își petreacă concediile la noi în țară a crescut cu 90%.

Numărul turiștilor care au vizitat România a crescut

Numărul turiștilor străini care au vizitat România a crescut cu 90% în primele nouă luni ale anului, în timp ce numărul turiștilor români a fost în creștere cu 9%.

Astfel că, după doi ani de pandemie și restricții, turismul din România își revine treptat.

În primele 7 luni ale anului în curs, numărul turiștilor care au vizitat România a fost de peste 5,9 milioane de persoane, adică în creștere cu 25,5% față de perioada similară din 2021. Potrivit agențiilor de turism s-a constatat o revitalizare a turismului românesc, în ciuda crizelor actuale.

Citește și: Cum au sărbătorit românii Crăciunul. Tot mai mulți turiști străini aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în România

Din punct de vedere turistic, România este o țară foarte ofertantă, are munți, mare, zone rurale care și-au păstrat tradițiile și obiceiurile, dar și orașe mari care sunt recunoscute pentru viața de noapte și numeroasele evenimente și concerte.

România magnet pentru 3 milioane de turiști străini anual

Aproximativ 3 milioane de turiști vizitează anual România, marea majoritate descoperind țara noastră atunci când veneau aici să facă diverse afaceri și astfel au preferat să revină împreună cu prietenii ori familia.

Perioada de vârf se află în sezonul primăvară – toamnă, începând cu luna aprilie și terminând cu luna octombrie. Nici de sărbătorile de iarnă nu suntem ocoliți de către străini, mulți dorind să ia parte la tradițiile de Crăciun.

Top 8 atracții turistice în România

1. Castelul Bran se află pe primul loc în preferințele turiștilor străini.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Castelul a fost construit ca cetate de apărare și așezat strategic pe o stâncă, la sfârșitul secolului al XIV-lea. Este deschis în toate zilele anului, însă perioada în care se înregistrează cea mai mare afluență de turiști străini este Halloween-ul, atunci când e organizată o petrecere cu tematică horror intitulată sugestiv „Revelionul Vampirilor”. 

2. Salina Turda

Salina Turda se află printre preferințele străinilor.

Aceasta a fost deschisă începând cu anul 1992 și se află în topul celor mai frumoase locuri subterane din lume. Între anii 2008 – 2020, salina a fost modernizată după ce aici s-au investit aproximativ șase milioane de euro din fonduri europene. Este de așteptat că numărul turiștilor să se dubleze în următorii ani.

3. Biserica Neagră din Brașov

 

Biserica Neagră, din orașul Brașov, deține titlul de cea mai mare biserică din România, cu o lungime de circa 90 de metri. În plus, monumentul realizat în stil gotic, cu jumătate de secol în urmă, adăpostește și cel mai mare clopot din țară, care cântărește șase tone și este din bronz, precum și una dintre cele mai mari orgi din Europa. Biserica este vizitată anual de mii de turiști, atât români cât și străini.

Citește și: Egiptul, destinația preferată de români pentru Revelionul 2023. 10 curiozități despre Egipt

4. Delta Dunării

Delta Dunării este cea mai bine conservată deltă din toată Europa și a fost inclusă în Patrimoniul Mondial și Cultural UNESCO încă din anul 1991.  Delta Dunării a fost mereu un punct de atracție pentru turiștii veniți din toată lumea, iar în ultimii ani s-a înregistrat o creștere destul de mare a numărului de persoane care vizitează Delta.

5. Transfăgărășan

Drumul șerpuit care leagă Transilvania de Muntenia și traversează Munții Făgăraș a fost numit, cu ani în urmă, „cel mai spectaculos din lume” și atrage anual mii de turiști. Totuși, numărul exact al celor care doar tranzitează Transfăgărășanul, fără să se cazeze sau să mănânce în zonă, e complicat de cuantificat. 

Sursă: agerpres.ro