Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a argumentat decizia de a desființa agențiile de stat prin faptul că acelea sunt sinecuri politice.
„Sunt sute de astfel de cazuri, de agenții și de companii care există în România, despre care nu știe nimeni, care sunt pure sinecuri politice și care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid și alte lucruri asemenea și a da posturi importante unor oameni care au fost influenți dintr-un motiv sau altul politic.
Năsui a precizat ce se va întâmpla cu angajații acelor agenții. „Acum depinde ce face compania sau agenția. Dacă sunt oameni care muncesc și care fac lucruri bune, pot să se integreze în alte structuri ale statului, unde e nevoie de ei, că în momentul acesta de exemplu e nevoie de oameni pe scheme de ajutor de stat. Dar să știți că oamenii care sunt acolo pe salariile exorbitante și oamenii care sunt în astfel de sinecuri nu se stresează prea mult cu munca, sunt acolo strict pentru a lua salariul și alt motiv nu pare că au”,
„Nu mă interesează, pot fi puși de USR, de PNL, de PSD, corupția și genul acesta de bătaie de joc la adresa banului public, nu mă interesează culoarea din spatele căreia se întâmplă. Bine, USR nu are cum să aibă, că suntem prima oară la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu mă interesează de la cine sunt.
Totodată, noul ministrul al Economiei a anunțat că a trimis Corpul de control la Centrul Național De Învățământ Turistic, despre care a susținut că este „o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei, nu face nimic pe bani mulți”.
CJ Bihor a disponibilizat jumătate dintre angajați!
Disponibilizările la stat au început încă de anul trecut. Consiliul Județean (CJ) Bihor, condus de fostul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a disponibilizat circa jumătate dintre angajați de la 1 decembrie anul trecut.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Ilie Bolojan a candidat la alegerile locale 2020 pentru șefia Consiliului Județean Bihor, pe care a câștigat-o cu 61.5% din voturi. În prima conferință de la preluarea șefiei CJ Bihor, Ilie Bolojan a anunțat reducerea cu 50% a numărului angajaților instituției, măsura devenind activă de la 1 decembrie anul trecut.
"În urma analizei făcute în ultima săptămână am constatat anumite chestiuni care nu pot fi contestate. Analizând fiecare structură în parte, făcând comparaţii cu structuri asemănătoare, încărcare de personal, paralelismele, lipsa de coordonare, am luat această decizie pentru noua organigramă care va fi pusă pe ordinea de zi în şedinţa de joi" , declara Ilie Bolojan, proaspătul președinte al CJ Bihor.
Consiliul Județean Bihor avea 174 de angajați până la restructurare, de la 1 decembrie 2020 rămânând 88.
Citeste si: Incep concedierile la primaria Capitalei! Nicusor Dan: "Imi pastrez promisiunea, ii voi concedia"