Nunta ca in Maramures nu e nicaieri! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 oct 2020, 14:55

Oricat ai cauta, nunta ca in Maramures nu exista nicaieri in lume!

Un adevarat spectacol la care participa nu doar rudele mirilor ci o intreaga comunitate. Toti se gatesc de sarbatoare si isi pun straiele populare. Potrivit obiceiului, pastratat din batrani, inainte de a pleca de acasa, mireasa trebuie jucata si nu asa oricum, ci de feciorii si fetele din sat. Pregatirile pentru nunta traditionala incep cu o seara inainte cand patru fete din sat, toate nemaritate trebuie sa pregateasca steagul cu care mirele o va petii pe viitoarea mireasa.


Traditia spune ca steagul mirelui trebuie sa fie cat mai impodobit si cat mai viu colorat deoarece, in functie de cum arata acesta, asa va fi si viata mirilor. Odata steagul aranjat, feciorul merge acasa la mireasa si, astfel, incepe nunta. Aceste secvente sunt doar o parte din obiceiurile nuntilor maramuresene si au fost prezentate la un festival organizat zilele acestea in Lapusu Romanesc.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.