Nunta, desfășurată într-un salon uriaș, a fost pregătită cu meticulozitate timp de luni de zile, întrucât cei doi miri din Maramureș și-au dorit să iasă un eveniment de-a dreptul spectaculos.
Mirii din Maramureș nu s-au așteptat să aibă 1.200 de persoane la nuntă
Pentru a găzdui toți invitații, mirii au închiriat un restaurant de peste 1.200 mp, cu 100 de mese dispuse inclusiv la etaj și pe terasă.
„ Ne-am așteptat la 900 de invitați și au venit 1.200. Noi am avut nuntă marți pentru că atunci era loc liber la sală. Invitații au fost din 7-8 sate și ne-am bucurat că au fost alături de noi”, a declarat Ana Marinca, mireasa, în mediul online.
Ana, în vârstă de 21 de ani, proaspăt absolventă a Facultății de Litere, și Ionuț, pompier de 23 de ani, au reușit să organizeze un eveniment care a captat atenția internauților. Videoclipurile postate pe TikTok au strâns milioane de vizualizări și mii de comentarii.
„Am zis că e filmare de la Beach Please/ Întrebarea mea este mirii îi cunosc pe toți cei 1.200?/ Îmi trebuie GPS să ajung la masa mea/ Dacă pierzi copilul pe acolo nu îl mai cauți, faci altul…/ Frumos, nimic de spus”, au fost câteva dintre comentariile internauților la respectivul videoclip.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
De ce obișnuiesc maramureșenii să facă nunți foarte mari
Nunta grandioasă a fost o combinație perfectă între tradițiile maramureșene și tendințele moderne. Cu sprijinul familiei și al prietenilor, Ionuț și Ana au creat o atmosferă de sărbătoare autentică, întrucât au reușit să impresioneze atât prin numărul de invitați, cât și prin organizarea exemplară.
„ La 1.200 de invitați trebuie pregătire, dar o trecut, o fost frumos.
Etnologii explică faptul că, în Maramureș, nunțile tradiționale se desfășurau odinioară în aer liber, iar întregul sat era invitat. Deși locațiile s-au schimbat, spiritul comunitar și dorința de a celebra împreună rămân puternice.
Aceste nunți sunt o combinație între tradiție și modernitate, păstrând elementele culturale autentice, dar și adoptând noi tendințe de organizare.„Dacă veniți în Maramureș, veți vedea niște săli de nunți imense, pentru că e o fală pentru maramureșean”, a explicat Delia Suiogan, etnolog, pentru b1tv.ro.
Sursă foto/video: TikTok ana_serba