Nuntă de coșmar: Zeci de invitați au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la un restaurant de lux din Târgu Mureș

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 28 mai 2024, 10:07

Un număr de 40 de persoane au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară după nuna din Mureș.

Zeci de invitați ai unei nunți de lux din Târgu Mureș au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, transformând un eveniment de vis într-un coșmar.

Un eveniment ce trebuia să fie memorabil s-a transformat într-o experiență de neuitat, dar din motive nedorite, pentru o familie din Târgu Mureș. Ceea ce trebuia să fie o nuntă de vis, organizată într-un cadru elegant la un restaurant de lux din oraș, s-a încheiat cu zeci de invitați suferind de toxiinfecție alimentară și ajungând la spital. Incidentul s-a petrecut în Târgu Mureș, unde o serie de invitați au început să se simtă rău la scurt timp după ce au consumat din meniul pregătit special pentru nuntă.

40 de invitați cu toxiinfecție alimentară

Potrivit autorităților medicale, cinci dintre nuntași au avut nevoie de îngrijiri medicale urgente. Aceștia au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Mureș, prezentând simptome clare de toxiinfecție alimentară: grețuri, vărsături și diaree.

„Este vorba de cinci pacienți care s-au prezentat în serviciul de urgență, în cursul nopții, cu simptomatologia unei toxiinfecții alimentare, deci grețuri, vărsături și un sindrom diareic, stabili hemodinamic și respirator”, a declarat Vlad Nekula de la UPU Mureș.

Deși starea lor a fost stabilizată, petrecerea s-a transformat rapid într-un coșmar pentru mulți dintre cei prezenți. Un total de 40 de invitați au început să manifeste simptome similare, incluzând amețeli și stări de vomă. Majoritatea dintre aceștia au ales să nu meargă la spital, preferând să se trateze acasă cu ajutorul medicilor de familie.

Autoritățile sanitare locale au intrat imediat în acțiune. Iuliu Moldovan, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, a confirmat lansarea unei anchete epidemiologice pentru a determina cauza exactă a incidentului.

„Avem o suspiciune de focar de toxiinfecție alimentară. E în curs de desfășurare o anchetă epidemiologică. Lucrurile sunt în dinamică. Pot evolua. Noi deocamdată știm doar de cele cinci cazuri”, a explicat acesta.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Marele handbalist Ștefan Birtalan s-a stins din viață la 75 de ani

Citește și: Primele declarații oferite de Miodrag Belodedici după ce a rămas fără permis de conducere! Fostul mare fotbalist a fost oprit de Poliție chiar după meciul Generației de Aur

Ancheta se află în desfășurare pentru a stabili cauza îmbolnăvirii

Ancheta urmează să stabilească ce anume din meniul servit la nuntă a provocat îmbolnăvirea invitaților. În astfel de cazuri, alimentele pot fi contaminate cu diverse bacterii sau virusuri, ceea ce poate duce la toxiinfecții alimentare. Este posibil ca inspectorii sanitari să preleveze probe de la restaurant și să intervieveze personalul pentru a identifica sursa contaminării.

Petrecerea, care trebuia să fie un moment de bucurie și celebrare, a lăsat în urmă amintiri amare pentru cei implicați.

Un eveniment fastuos, organizat într-un cadru de lux, a dus la o noapte de suferință și îngrijorare. Deși majoritatea celor afectați s-au recuperat fără complicații majore, incidentul ridică semne de întrebare privind standardele de siguranță alimentară la restaurantele de lux.

Pe măsură ce ancheta epidemiologică avansează, se așteaptă ca autoritățile să ofere clarificări suplimentare și să ia măsuri pentru a preveni asemenea incidente în viitor.