Nutritionistul avertizeaza: "Arsura din gratar e cancerigena!" Care sunt alimentele la care trebuie sa renuntam imediat

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:50

Nutritionistul Cristian Margarit a vorbit la Teo Show despre alimentele cele mai periculoase pentru sanatate.

Faina alba, zaharul, grasimile procesate, alimentele prajite sau cele preparate la gratar pana se ard sunt cele mai periculoase pentru sanatatea noastra. De exemplu, desi legumele la gratar sunt recomandate pentru o alimentatie usoara, in cazul in care acestea sunt lasate prea mult pe gratar si se ard se transforma in adevarate bombe cu cancer pentru organism.

" Arsura e cancerigena, e simplu. Legumele sunt sanatoase, au vitamine, au minerale, au antioxidanti dar daca le-am ars nu  mai sunt sanatoase",

a spus nutritionistul Cristian Margarit, care a explicat fenomenul: "pe gratar se formeaza niste substante la temeperaturi foarte mari, 180-200 de grade, aceste substante nu pot fi descompuse in corpul nostru, care are 37 de grade si niste enzime care nu se pot descurca cu asemenea lucruri periculoase".

Cristian Margarit a laudat calitatile cartofilor fierti sau copti si apoi raciti, care au efect prebiotic, adica hraneste bacteriile prietenoase din tubul digestiv.


Urmareste in materialul urmator o lectie foarte importanta de nutritie oferita de specialistul invitat de Teo:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul