Nutritionsitii arunca bomba! Salata boeuf este buna pentru dieta!

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 13 nov 2018, 17:52

Medicul nutritionsit ne invata cum sa ne hranim sanatos.

Intr-o postare facuta pe retelele de socializare, medicul nutritionist Mihaela Bilic ne explica modul in care putem transforma delicioasa salata boeuf, nelipsita de pe mesele festive, intr-un preparat sanatos si care sa nu ingrase. Potrivit specialistului, problema cu orice salata boef este maioneza. Fara atat de multa maioneza, traditionalul prepaprat poate fi consumat fara a ne teme ca ne vom ingrasa.

“Nu conteaza daca e cu vita sau pui, conteaza cata maioneza are! Un preparat care se vrea dietetic prin definitie (salata!) poate deveni o bomba calorica atunci cand are maioneza din belsug.

Maioneza inseamna ulei si fiecare lingura de ulei inseamna 100 cal, indiferent de sortiment. Cand e vorba de maioneza puteti socoti 80 cal pentru fiecare lingura, adica echivalentul unei felii de paine. Salata boeuf (fie ea si cu pui sau curcan in loc de vita) este un preparat de sezon care aduce laolalta legumele si carnea fierte, muraturile si mazarea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care contine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine si lipide.
Singura mentiune este sa fiti zgarciti cu maioneza, ea trebuie doar sa lege ingredientele, nu sa le acopere. In felul acesta portia corecta de salata boeuf inseamna 2-3 linguri si doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sarbatoare”
a scris Mihaela Bilic pe Facebook.