O adolescenta de 14 ani a descoperit un tratament care ar putea opri pandemia de coronavirus

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 27 oct 2020, 11:03
Adolescenta care a descoperit un tratament impotriva coronavirusului

Adolescenta lucreaza la un posibil tratament impotriva coronavirusului, iar descoperirile ei i-au adus un premiu urias.

Anika Chebrolu, adolescenta de 14 ani din Texas, Statele Unite ale Americii a facut o descoperire revolutionara in domeniul medical si este pe cale sa gaseasca un tratament care ar putea opri pandemia de coronavirus.

Adolescenta a dezvoltat o molecula care ar putea salva oamenii de la infectarea cu Covid-19

Cu un potential enorm, adolescenta care vrea sa devina cercetator in stiinte medicale a castigat si un premiu urias, impresionand expertii cu descoperirea ei.

Anika a primit premiul cel mare, in valoare de 25.000 de dolari, la editia din acest an 3M Young Scientist Challenge.

Curiozitatea ei si ambitia au facut-o pe adolescenta sa studieze mai multe baze de date despre Covid-19 si sa ajunga la o descoperire revolutionara.

Am dezvoltat această moleculă care se poate lega de o anumită proteină de pe virusul SARS COVID-2.

Această proteină prin legarea la ea va opri funcția proteinei. Am început cu o bază de date de peste 682 de milioane de compuși”
a declarat Anika Chebrolu

Citeste si: De ce cred oamenii în conspirațiile legate de Covid-19! Un cunoscut specialist a lămurit problema: "Nu sunt nici proști, nici răi, sunt..."

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gripa spaniola a inspirat-o pe Anika in studiul despre Covid-19

Din cauza gravității imense a pandemiei Covid-19 și a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcția proiectului către virusul SARS-CoV-2.”

Adolescenta si-a propus sa gaseasca remedii pentru virusi dupa ce a aflat detalii despre gripa din 1918 si i s-a spus cati oameni mor anual, in ciuda existentei vaccinurilor si a medicamentelor.

Tanara isi doreste sa se intoarca la o viata normala si a declarat ca proiectul ei era planificat pentru cercetari in ce priveste gripa spaniola. Pandemia din 1918 a inspirat-o pe Anika, insa ea a decis sa isi redirectioneze atentia si sa studieze actuala pandemie.

Bunicul ei, fost profesor de chimie a fost cel care a indemnat-o mereu sa urmeze o cariera in stiinta, iar tanara a recunoscut ca s-a temut adesea ca cineva dintre apropiatii ei s-ar putea imbolnavi.

Anika Chebrolu iubeste munca pe care o face, iar empatia pentru oameni o motiveaza sa isi aprofundeze studiile si cercetarea.

Citeste si: Cum arata inima unui bolnav de coronavirus? Autopsia dezvaluie schimbari cardiace uluitoare! Iata ce spun medicii legisti!