O aeronavă Boeing a companiei American Airlines a fost mutată de vânt în timp ce pasagerii se aflau pe culoarul de îmbarcare: Incidentul s-a petrecut pe Aeroportul din Texas

Autor: Andrei Costanda

Un avion a fost împins de vânt câteva zeci de metri în urma unor rafale de vânt puternice.

Sursa: X / FlightMode

Un avion Boeing 737-800 al American Airlines a fost mutat de pe loc de rafalele puternice de vânt în timpul unei furtuni la Aeroportul Internațional Fort Worth, Texas, fără a provoca răni.

Un avion de tip Boeing 737-800, operat de American Airlines, a fost deplasat de pe loc de rafale puternice de vânt pe Aeroportul Internațional Fort Worth din Texas, chiar în timp ce pasagerii se pregăteau pentru îmbarcare. Incidentul, care a avut loc în timpul unei furtuni violente, nu a provocat răniți, dar a atras atenția asupra condițiilor meteo extreme și a impactului acestora asupra siguranței aviației.

Mai multe avioane au fost afectate de rafalele de vânt

În timpul furtunii, rafalele de vânt au atins viteze de până la 130 de kilometri pe oră, împingând avionul conectat la poarta de îmbarcare. Un purtător de cuvânt al American Airlines a confirmat că mai multe aeronave staționate pe aeroport au fost afectate de aceste condiții meteorologice dificile.

„Condițiile meteorologice dificile, rafale de vânt în linie dreaptă care au atins o viteză de 130 de kilometri pe oră au afectat mai multe avioane staționate” a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene.

Compania a dat asigurări că nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident. Imediat după ce vântul a încetat, o echipă de mentenanță a fost mobilizată pentru a efectua inspecții detaliate ale aeronavei afectate și pentru a realiza eventualele reparații necesare. American Airlines a subliniat că toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța pasagerilor și a echipajului au fost luate.

Citește și: Povestea din spatele video-ului viral cu bebelușul Four Seasons Orlando! Părinții au dezvăluit ce se întâmplă cu familia lor după ce au devenit celebri în întreaga lume

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Urmăriți materialul video mai jos:

Citește și: Momentul în care Niki Minaj a fost arestată pe aeroportul din Amsterdam!| VIDEO

Aeronavele sunt vulnerabile la fenomele naturale extreme

Acest incident este doar unul dintr-o serie de evenimente recente care au ridicat îngrijorări cu privire la siguranța aviației în condiții meteorologice extreme.

Un alt incident notabil a implicat un Boeing 737 Max 9, căruia i-a fost smulsă o ușă în timpul zborului, subliniind vulnerabilitatea aeronavelor în fața fenomenelor naturale intense.

Pasagerii care așteptau să urce la bordul avionului au fost reprogramați pe alte zboruri, iar cei afectați au primit asistență și compensații din partea companiei. American Airlines a colaborat îndeaproape cu autoritățile aeroportuare pentru a minimiza disconfortul și întârzierile cauzate de acest eveniment neașteptat.

Deși astfel de incidente sunt rare, ele evidențiază importanța monitorizării continue a condițiilor meteorologice și adaptarea rapidă a operațiunilor aeriene pentru a proteja siguranța pasagerilor și a echipajelor. Aeroporturile și companiile aeriene din întreaga lume sunt nevoite să se pregătească pentru astfel de eventualități, implementând proceduri stricte și planuri de urgență.