O altă doctoriță face lumină în cazul medicilor arestați de la Spitalul Pantelimon: „Două copile super deștepte sunt arestate pe nedrept”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 12 aug 2024, 11:46

Două cadre medicale de la Spitalul Sf. Pantelimon sunt acuzate de omor calificat.

Sursa: Pixabay

O doctoriță de la Spitalul Universitar de Urgență Miltar Central Carol Davila contestă arestările celor două cadre medicale de la Spitalul Sf. Pantelimon. Doi medici sunt acuzați de omor calificat, iar o asistentă de mărturie mincinoasă.

În urma arestărilor de miercuri de la Spitalul Pantelimon din București, unde doi medici sunt acuzați de omor calificat și o asistentă de mărturie mincinoasă, o doctoriță de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” a contestat vehement acuzațiile aduse colegilor săi. Într-o postare detaliată, aceasta argumentează că cele două doctorițe arestate sunt „super deștepte” și că sunt acuzate pe nedrept.

Citește și: Ea este doctorița care stabilea ce pacienți „trebuie să moară” la Spitalul Pantelimon! Anchetatorii au descoperit o listă cu victimele ei

Un medic de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” contestă arestările de la Sf. Pantelimon

Arestarea a doi membri ai personalului medical de la Spitalul Pantelimon din București a provocat un val de controverse și a adus în prim-plan discuții aprinse despre corectitudinea acuzațiilor. Doi medici sunt acuzați de omor calificat, iar o asistentă este acuzată de mărturie mincinoasă în cazul morților suspecte de la spital. În acest context, o doctoriță de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” a ieșit public cu o declarație amplă, contestând acuzațiile și

apărarea colegilor săi.

Reamintim faptul că două doctorițe sunt acuzate de faptul că ar fi scăzut intenționat doza de noradrenalină în cazul unui pacient în vârstă de 54 de ani, cauzând moartea acestuia.

Citește și: Medicul Bogdan Socea și-a anunțat demisia din funcția de manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon”! Decizia a venit la îndemnul lui Alexandru Rafila și al lui Marcel Ciolacu

Într-o postare detaliată, doctorița a afirmat că pacientul implicat avea antecedente de tuberculoză, care au evoluat în pericardită constrictivă, o afecțiune rară ce provoacă calcificarea extremă a foitei din jurul inimii. Potrivit acesteia, calcificarea severă împiedica inima să se umple corect cu sânge, ceea ce a dus la o serie de complicații grave. Doctorița a subliniat că pacientul era într-un cerc vicios, organismul eliberând catecolamine pentru a compensa necesarul de sânge și oxigen, ceea ce a condus la o creștere a pulsului și la o scădere a tensiunii arteriale.

„Ca să compenseze necesarul de sânge și oxigen din țesuturi, organismul descarcă el, catecolamine. Efectul acestora pe cord se traduce prin creșterea pulsului. Crescând pulsul scade perioada de relaxare a inimii-acea perioada în care cavitățile inimii se umplu cu sânge și în care mușchiul inimii primește el, sânge. Rezultatul este o scădere și mai importantă a valorilor tensiunii arteriale. Sângele stagna în organe, în ficat și așa a ajuns la ciroza cardiacă.

Pericardita constrictivă se complicase cu ciroza cardiacă.( AFECTARE HEPATICA)”, se arată în postarea doctoriței.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

Doctorița sare în apărarea celor două cadre medicale acuzate de omor calificat

Doctorița a criticat decizia de a administra noradrenalină și a explicat că în cazul pericarditei constrictive severe, această administrare nu ar fi fost eficientă și putea avea efecte adverse. Aceasta a mai precizat că, în fața unei stări severe, administrarea de noradrenalină era destinată să ajute funcția cardiacă, dar efectele acesteia erau limitate din cauza constricției severe a inimii.

Potrivit ei, oprirea administrării de noradrenalină a fost o decizie medicală rațională, având în vedere că efectele erau minime și puteau provoca un puls mare care scădea indirect tensiunea.

Citește și: Dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. Cum acționau cele două doctorițe, de fapt. Cu ce înlocuiau noradrenalina

„ADEVARATA CAUZĂ A MORȚII ACESTUI PACIENT ERA TUBERCULOZA DIN ANTECEDENTE COMPLICATĂ CU PERICARDITA CONSTRICTIVĂ. DOUĂ COPILE SUPER DEȘTEPTE SUNT ARESTATE PE NEDREPT!!! UNDE ESTE MINISTRU JUSTIȚIEI???? UNDE ESTE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII??? UNDE ESTE PREȘEDINTELE ????”, a mai spus cadrul medical, în postarea sa.

Doctorița a declarat că acuzațiile aduse celor doi medici sunt rezultatul unei interpretări greșite a cazului. Aceasta a subliniat că cele două au fost victime ale unei erori de judecată bazate pe o înțelegere incompletă a patologiei pacientului și că este esențial ca acest caz să fie evaluat de experți care au cunoștințe aprofundate în privința pericarditei constrictive.

„Răspunsul meu pe baza noțiunilor medicale pe care le am este următorul: Dacă pericardita constrictivă ar fi fost diagnosticată înainte de apariția cirozei hepatice la un pacient fără afectare a plămânului( bronhopneumonie)- da se putea interveni chirurgical la nivelul inimii și se efectua decorticare. Dacă a apărut deja ciroza hepatică … chirurgia este contraindicată!!! În acest context ficatul nu poate sintetiza proteinele implicate în procesul de coagulare și nu mai poți opri sângerarea.”, a mai spus doctorița care lucrează la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”.