O bătrână de 85 de ani a fost sfâșiată de un aligator, în timp ce își plimba câinele. Reptila se năpustise asupra patrupedului

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 feb 2023, 23:51

Aligatorul era lung de trei metri și, prima dată, s-a năpustit asupra câinelui femeii

Sursa: captura cnn

O bătrână de 85 de ani, din Florida, își plimba câinele, atunci când a fost sfâșiată de un aligator. Reptila atacase câinele și, atunci când a sărit să îl salveze, aligatorul a ucis-o.

O bătrână din Florida și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de un aligator. Bătrâna nu a mai avut nicio șansă, dar animalul a fost capturat.

O femeie de 85 de ani a fost ucisă de un aligator

Incidentul a avut loc în Florida, Fort Pierce. Conform presei locale, relatează BBC, aligatorul era lung de trei metri și, prima dată, s-a năpustit asupra câinelui femeii și s-a năpustit asupra femeii, când a încercat să își salveze patrupedul.

Conform Florida Fish and Wildlife Conservation Comission, atacurile aligatorilor sunt rare, mai ales cele care duc la decesul victimelor. Reptila a fost capturată cu ajutorul unui vânător de aligatori.

Florida Fish and Wildlife Conservation Comission le-a recomandat oamenilor să fie vigilenți atunci când se află în apropiere de ape dulci și, dacă sunt mușcați de un aligator, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să riposteze, deoarece aceștia mănâncă hrana care este ușor accesibilă.

Citește și: Pământul s-a cutremurat din nou în Turcia. Șase persoane au murit și 294 au fost rănite. Imagini dramatice filmate de camere| Video

În cazul în care prada ripostează suficient de puternic, aligatorii îi vor da drumul și vor pleca.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cât de dese sunt atacurile aligatorilor în Florida?

În vara anului trecut, o femeie în vârstă de 88 de ani a căzut într-un iaz, iar doi aligatori au ucis-o. În ultimul deceniu, în Florida, numărul acestor cazuri a crescut destul de mult, deoarece problema principală este reprezentată de suprapopulația lor.

Doar în Florida, anul trecut, au fost înregistrate peste un milion de exemplare de aligatori, ceea ce ar însemna un aligator la fiecare 20 de locuitori.

 

Potrivit abc11.com, în zece state din sud-estul Statelor Unite ale Americii, trăiesc peste cinci milioane de aligatori. Între anii 1948 și 2021, în Florida, au avut loc aproximativ șase atacuri ale aligatorilor, în fiecare an.

Citește și: „Drum lin spre cer!”. Cine este tânărul din Suceava, găsit spânzurat în pădure, după două zile de la dispariție

Conform experților, oamenii pot face mai multe lucruri prin care să se ferească de atacurile aligatorilor:

  1. Nu trebuie hrănite animalele care stau în aceeași apă cu aligatorii,
  2. Trebuie păstrată o distanță de cel puțin 60 de metri de un aligator.
  3. Persoanele care se află cu copii sau cu animale, trebuie să fie atenți, pentru a nu reprezenta o pradă: „Aligatorii mari nu recunosc diferența dintre animalele domestice și sursele de hrană sălbatice”.

„Aligatorii se încleștează cu fălci puternice, apoi se răsucesc și se rostogolesc. Dacă un aligator vă mușcă de braț, poate fi de ajutor să apucați aligatorul și să vă rostogoliți cu el pentru a reduce ruperea brațului”.