O bătrână de 85 de ani, din județul Vâlcea, cu un picior amputat, a fost dusă acasă cu roaba. Ambulanța nu a putut trece o porțiune de pământ inundată

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 feb 2023, 11:00

Fiul femeii are și el probleme de sănătate și trebuie transportat cu roaba, atunci când pârâul din apropiere blochează drumul de acces

Sursa: Observatornews.ro

Din cauza unui pârâu aflat în apropiere, care se umflă de fiecare dată când plouă mai tare, unele persoane din județul Vâlcea sunt nevoite să se deplaseze cu roaba.

O bătrână din județul Vâlcea, satul Golești, care are un picior amputat, a fost dusă acasă cu roaba, deoarece nimeni nu putea traversa o bucată de pământ care fusese inundată din cauza ploilor puternice.

O bătrână din județul Vâlcea a fost dusă acasă cu roaba

Femeia venea de la spital, unde piciorul stâng i-a fost amputat și a fost dusă acasă cu roaba, deoarece ambulanța nu a putut trece o porțiune neasfaltată și inundată.

Fiul femeii are și el probleme de sănătate și, la fel ca mama lui și la fel ca alte câteva persoane din zonă, trebuie transportat cu roaba, atunci când pârâul din apropiere blochează drumul de acces.

Mai mult decât atât, autoritățile din zonă sunt știu de situație, dar spun că nu au fonduri și nu pot construi o punte pietonală. Așadar, persoanele care nu se pot deplasa în aceste condiții sunt nevoite să se descurce așa cum pot.

Autoritățile susțin că ar avea nevoie de o sumă de 300.000 de lei pentru puntea pietonală, dar fondurile nu sunt suficiente în aceste momente.

Citește și: „Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

A fost nevoie de o mașină care să scoată ambulanța dintr-o zonă noroioasă și plină de apă, iar o localnică a recunoscut că roaba nu le este deloc străină în aceste situații, devenind un mijloc de transport la nevoie.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Așa procedăm de fiecare dată. Cu roaba. Când e apa mai mare, nici nu poate trece ambulanța. Puntea au făcut-o oamenii din zonă. Cei de la primărie au zis că nu sunt fonduri. Nu este posibilitate”, a spus aceasta pentru voceavalcii.ro.

O femeie de 82 de ani a fost declarată moartă, deși era vie

O femeie de 82 de ani din New York, ce era internată într-un azil de bătrâni, a fost declarată decedată de către o asistentă care a crezut că nu mai este în viață.

Femeia a fost dusă la un spital local, unde angajații și-au dat seama că femeia este în viață și că respiră în continuare.

Incidentul a fost sesizat Parchetului General al statului New York, având loc pe data de 4 februarie, conform Today.

Citește și: Un copil de un an și jumătate a căzut într-o groapă adâncă de peste zece metri. Căutările au durat toată noaptea

„Din respect pentru intimitatea și confidențialitatea familiilor pe care suntem onorați să le servim, nu suntem în măsură să comentăm mai mult pe această temă”, au transmis persoanele care începuseră să se ocupe de înmormântarea femeii.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.