O bătrână în vârstă de 94 de ani are o dorință sfâșietoare de sărbători: o sticlă de suc pe masa de Crăciun. Bunica Margareta supraviețuiește cu greu zi de zi

Autor: Lavinia Medrea

 Bunica Margareta supraviețuiește cu greu zi de zi

Sursa: antena3.ro

Deși sărbătorile de iarnă sunt un motiv de bucurie pentru toată lumea, există și oameni care nu se pot bucura deloc de Crăciun. Sute de oameni se confruntă cu boala și cu sărăcia, luptând să trăiască de pe o zi pe alta.

Există sute de români care au atât de puțini bani încât își permit doar medicamente, fără să mai aibă speranțe la mâncare de Crăciun. În aceeași situație se află și mamaie Margareta, o bătrânică în vârstă de 94 de ani, din județul Mehedinți, care duce cu greul traiul zilnic, dar mai este ajutată de vecini.

Bunica Margareta își dorește o sticlă de suc de Crăciun

Copiii au uitat-o, iar bunicii Margareta i-a rămas doar să locuiască între patru pereți, într-o casă sărăcăcioasă, în frig. Lemne pentru sobă nu are, astfel că are mâinile înghețate și lacrimi în ochi.

Citește și: Viața la lumânare, în casa de chirpici! Iată povestea cutremurătoare a unei familii greu încercate, care a găsit puterea de a merge mai departe, după ce casa li s-a făcut scrum!

„Nu am lemne. Odată îmi aducea primarul, acum văd că nu mi-a mai adus”, a spus mamaie Margareta.

Bătrânica suferă că nu are suficiente lemne și că frigul este puternic, mai ales iarna aceasta. Cu ultimele puteri, bunica Margareta vorbește despre cât de greu este pentru ea să-și cumpere mâncare și medicamente.

Bunica Margareta trăiește doar din pensia umilă de 1.000 de lei

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Nu ştiu ce să mai fac, nu mai ştiu. Am în pungă nişte zahăr. Iau câte o linguriţă noaptea”, spune bătrâna, citată de Antena 3.

Citește și: Tată îngenuncheat de sărăcie. Bărbatul nu-şi poate conduce fiica pe ultimul drum din cauza lipsei banilor

Bunica Margareta a muncit toată viața, dar acum supraviețuiește de pe o zi pe alta. Vecinii ei îi mai ușurează, câteodată, traiul zilnic.

Femeia are o pensie de doar 1.000 de lei şi își dorește de Crăciun doar să aibă pe masă o sticlă de suc. 

Precum în luna decembrie, la începutul lunii ianuarie vor avea liber două zile bugetarii, iar pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023.

„Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. 

După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, despre posibilitatea ca pensiile să fie virate mai târziu, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți.