O batranica a aflat SECRETUL tineretii vesnice! Traieste singura in varf de munte si cunoaste ierburile de leac

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 07 oct 2020, 22:30

Traieste de mai bine de o jumatate de secol in varf de munte, singura. Dar nu se plange! A invatat rostul tuturor ierburilor de leac si a aflat secretul tineretii fara batranete!

Doamnelor si domnilor, va invitam s-o cunoasteti pe tanti Vasilica! O viata departe de lumea dezlantuita! Asa traieste tanti Vasilica de mai bine de un jumatate de veac. Singura, intr-un catun parasit din Muntii Rodnei. Are 80 de ani. Vecinii ii sunt doar dealurile abrupte si norii albastrii. De aici, pana si Dumnezeu pare mai aproape.

Am gasit-o pe batrana intr-o casuta mica, singura care a mai ramas din ceea ce a fost, candva, satul Prislopas, o asezare straveche de ciobani.

Are o singura vecina! Pe celalalt deal. O striga intr-un grai pierdut al ciobanilor, numit „iuiuit”. Nu raspunde nimeni, semn ca femeia a coborat in sat.

Pana la civilizatie are de mers vreo 20 de kilometri prin paduri. Coboara in sate, o data la doua luni, sa-si ia provizii. Tanti Vasilica nu a fost la medic niciodata in viata ei. Isi alina durerile cu plante de leac. Plecam sa ne arate poienile cu flori, atat de dragi.

Nu incuie usa: „ La omul cinstit nu-i trebuie lacat ”, spune femeia.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Batrana a stiut mereu ca muntele ii este cel mai bun prieten! S-a simtit in codru ca acasa. Nu-i lipseste nimic. Doar singuratatea ii da tarcoale. O alunga de indata cu o doina cantata la frunza.

Nici animalele salbatice nu o sperie. A invatat sa traiasca alaturi de ele.

##VIDEO115739##

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.