O bei zilnic fara sa stii ca e OTRAVA CURATA! Multi nu s-ar fi atins niciodata de ea daca stiau asta

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 19 nov 2018, 14:02

Ce efect are, asupra organismului, consumul uneia dintre cele mai indragite bauturi carbogazoase din lume.

Sunt multi care iubesc aceasta bautura si o consuma, in cantitati mari, in fiecare zi. Cu toate acestea, medicii trag un semnal de alarma cu privire la efectele negative pe care le are sucul dulce carbogazos cand este consumat cu regularitate. Haideti sa vedem ce se intampla in corpul nostru la o ora dupa ce bem o doza de Cola.

  • Dupa primele 10 minute

O cutie mica de Cola (330 ml) contine 10 lingurite de zahar, care ajung dintr-o data in organsimul tau.

Aceasta cantitate depaseste doza zilnica recomandata de medici. Datorita aciditatii, nu se simte dulceata excesiva a bauturii.

  • Dupa 20 de minute

Creste nivelul de glucoza din sange si, implicit, si cel de insulina. Ca raspuns la aceasta reactie, ficatul incepe din aceasta clipa sa transforme zaharurile in grasimi.

  • Dupa 40 de minute

Cafeina din bautura este asimilata complet.

Fluxul sanguin creste si ficatul incepe sa elibereze si mai mult zahar in sange. Receptorii responsabili pentru producerea andeoninei – substanta responsabila pentru prevenirea oboselii – sunt, de acum, blocati la nivel cerebral.

  • Dupa 45 de minute

Secretia de dopamina creste si apare o senzatie de euforie. O reactia este asemanataoare are loc si in urma consumului de droguri.

  • Dupa 60 de minute

Fosfatul de magneziu, calciul si zincul sunt asimilate la nivel intestinal si are loc o accelerare a metabolismului. Apare efectul diuretic al cafeinei. Magneziul, calciul si zincul sunt elimintate prin urina, in loc sa ajunga in structura osoasa. La fel se intampla si cu electrolitii, apa si sodiul. Incepe sa apara pofta de a consuma ceva dulce si corpul intra intr-o stare de agitatie.

Pe termen lung, consumul regulat al bauturilor ducli carbogazoase duce la deteriorarea sistemului osos.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.