O boală misterioasă omoară oameni în Tanzania! S-au înregistrat deja trei victime. Care sunt simptomele

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 apr 2023, 02:00

O nouă boală misterioasă ucide oameni în Tanzania. Despre ce este vorba

Sursa: PixaBay

Tanzania a trimis o echipă de medici și experți în sănătate pentru a investiga o boală misterioasă care a provocat moartea a trei persoane, a anunțat, miercuri, guvernul.

Simptomele bolii includ febră, dureri de cap, oboseală și sângerări nazale, a declarat Aifello Sichalwe, medicul-șef al guvernului, într-o declarație, relatează MedicalXpress.

O nouă boală misterioasă ucide oameni în Tanzania. Despre ce este vorba

Până în prezent, au fost raportate 13 cazuri în regiunea sud-estică Lindi, inclusiv cele trei persoane care au murit.

Sichalwe a declarat că pacienții au fost testați negativ pentru Ebola și Marburg, precum și pentru COVID-19.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, avertisment serios în plină explozie a cazurilor de COVID! Medicamentul care NU trebuie sub nicio formă folosit!

Unul dintre pacienți s-a recuperat complet, în timp ce restul sunt izolați, a precizat el.

„Guvernul a format o echipă de profesioniști care încă investighează această boală necunoscută”, a adăugat el, făcând apel la oamenii din zonă să rămână calmi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Săptămâna trecută, Ghana a raportat două cazuri suspecte de virusul Marburg, care aparține aceleiași familii ca și Ebola și are simptome precum febră mare și hemoragii interne și externe.

Boala misterioasă, apărută din cauza interacțiunii dintre oameni și animale sălbatice

Președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a declarat marți că boala „ciudată” raportată în Lindi ar fi putut fi cauzată de „interacțiunea tot mai mare” dintre oameni și animalele sălbatice ca urmare a degradării mediului.

Ministerul Sănătății continuă să pregătească stocuri de medicamente, consumabile medicale și dispozitive antiinfecțioase pentru a trata pacienții care sunt posibili infectați cu boala misterioasă. 

Chiar dacă nu se știe despre ce este vorba, ministrul a făcut apel la populație să rămână calmă în timp ce problema continuă să fie rezolvată, iar oamenii ar trebui să continue să folosească serviciile de asistență medicală atunci când se simt rău.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț despre obligativitatea purtării măștii de protecție în România: „Câteva țări din Europa au reintrodus această mască”

Ministerul Sănătății continuă să efectueze investigații epidemiologice și clinice, așteptând în același timp rezultatele testelor suplimentare ale laboratorului uman și animal de la chimistul șef de stat.

De asemenea, ministerul continuă să caute alte persoane cu simptome, apelând la depistarea timpurie și izolare pentru a preveni răspândirea continuă a bolii, precum și la identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pacienții, bolnavii și persoanele decedate.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.