Simptomele bolii includ febră, dureri de cap, oboseală și sângerări nazale, a declarat Aifello Sichalwe, medicul-șef al guvernului, într-o declarație, relatează MedicalXpress.
O nouă boală misterioasă ucide oameni în Tanzania. Despre ce este vorba
Până în prezent, au fost raportate 13 cazuri în regiunea sud-estică Lindi, inclusiv cele trei persoane care au murit.
Sichalwe a declarat că pacienții au fost testați negativ pentru Ebola și Marburg, precum și pentru COVID-19.
Unul dintre pacienți s-a recuperat complet, în timp ce restul sunt izolați, a precizat el.
„Guvernul a format o echipă de profesioniști care încă investighează această boală necunoscută”, a adăugat el, făcând apel la oamenii din zonă să rămână calmi.
Săptămâna trecută, Ghana a raportat două cazuri suspecte de virusul Marburg, care aparține aceleiași familii ca și Ebola și are simptome precum febră mare și hemoragii interne și externe.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Boala misterioasă, apărută din cauza interacțiunii dintre oameni și animale sălbatice
Președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a declarat marți că boala „ciudată” raportată în Lindi ar fi putut fi cauzată de „interacțiunea tot mai mare” dintre oameni și animalele sălbatice ca
Ministerul Sănătății continuă să pregătească stocuri de medicamente, consumabile medicale și dispozitive antiinfecțioase pentru a trata pacienții care sunt posibili infectați cu boala misterioasă.
Chiar dacă nu se știe despre ce este vorba, ministrul a făcut apel la populație să rămână calmă în timp ce problema continuă să fie rezolvată, iar oamenii ar trebui să continue să folosească serviciile de asistență medicală atunci când se simt rău.
Ministerul Sănătății continuă să efectueze investigații epidemiologice și clinice, așteptând în același timp rezultatele testelor suplimentare ale laboratorului uman și animal de la chimistul șef de stat.
De asemenea, ministerul continuă să caute alte persoane cu simptome, apelând la depistarea timpurie și izolare pentru a preveni răspândirea continuă a bolii, precum și la identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pacienții, bolnavii și persoanele decedate.