O bombă de aruncător neexplodată a fost găsită la Reşiţa! Cum a fost descoperită aceasta

Author: Diana Ghita
Actualizat: 21 sep 2023, 19:25

Pirotehniștii s-au prezentat rapid la fața locului

Sursa: ISU Caraș Severin

În timpul unor lucrări de infrastructură într-un cartier din Reșița, muncitorii au găsit o bombă neexplodată.

Bomba a fost depistată în cartierul Mociur, din Reșița.

Citește și: Gemene folosite drept capcană în Congo. Rebelii le-au legat cu centuri explozive pe fetițele de doar un an

Cum a fost găsită bomba din Reșița

În timp ce efectuau lucrări de infrastructură, muncitorii au făcut o descoperire neobișnuită. Aceștia au găsit o bombă rămasă neexplodată, sub pământ. 

Ar fi vorba despre o bombă de aruncător, de calibrul 120 mm, conform specialiștilor pirotehniști, care s-au prezentat, joi, 21 septembrie, la fața locului pentru a analiza și a prelua în condiții de siguranță muniția nedetonată.

„Bomba a fost cercetată, identificată, ridicată, transportată şi depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ei ulterioare.”,  a transmis purtătorul de cuvânt al ISU, Izabela Ciocoi.

Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin au venit să ridice bomba după ce lucrătorii speriați au alertat imediat autoritățile.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

,,A fost vorba despre o   bombă aruncător calibru 120 mm, descoperită pe timpul efectuării lucrărilor de infrastructură în municipiul  Reșița,  zona 

Mociur!'',  conform sursei citate

Citește și: ,,Este o stare de panică" în Chilia Veche! Un glonț a străpuns acoperișul unei case din localitatea de la granița cu Ucraina

Bomba din Reșița nu ar fi singura descoperire de acest fel

Aceasta nu este prima misiune care a implicat muniție neexplodată. În după-amiaza zilei de miercuri, 20 septembrie, s-a solicitat intervenția specialiștilor pirotehniști și în Oravița, potrivit unui comunicat emis de ISU Caraş-Severin.

Acolo echipajul a identificat o grenadă defensivă de mână, care ar fi fost descoperită de către un localnic, în curtea locuinței sale, în timpul unor lucrări de întreținere.

Specialiștii avertizează populația despre faptul că sunt șanse ca muniția nedetonată să rămână activă. Așadar, aceasta este deosebit de periculoasă, existând posibilitatea de a face adevărate ravagii.

În acest sens, în scopul prevenirii accidentelor, ISU Caraș-Severin a expus un set de reguli, pentru siguranța cetățenilor care descoperă bombe, proiectile, grenade sau alte obiecte explozive de acest

fel:

  • copiilor le este interzis să se joace cu ele;
  • nu trebuie să fie atinse, mișcate brusc, tăiate sau lovite, indiferent dacă se află la suprafață sau sunt îngropate;
  • descoperirea muniției trebuie alertată de urgență, prin apel la numărul 112;
  • nu trebuie utilizate pe post de ornamente sau unelte.

Citește și: Bucăți dintr-o posibilă dronă, pe teritoriul României! Armata face acum verificări în zonă