O călătorie prin două anotimpuri și măcar pe 4 continente, într-o singură zi! ROventura vă spune unde puteți face asta, dacă aveți noroc, așa cum au avut Andreea și George, să ajungă la Grădina Botanică Jibou și la Văleni, în Sălaj!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 07 mai 2021, 17:11
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu Foto(8)
George Mihai si Andreea Stravoiu, popas in Ardeal, la ROventura, sambata, de la ora 15:00
Sursa: Captură KANAL D

Frumusețea locurilor, dar și ospitalitatea ardelenilor i-au cucerit pe ai noștri, așa că abia așteaptă să vă arate și vouă farmecul Sălajului, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D!

Gazdele indragitei emisiuni "ROventura", George Mihai si Andreea Străvoiu, va asteapta si sambata aceasta, 8 mai, tot in tinuturile de basm ale judetului Salaj, unde vor aduce in atentia publicului noi obiective turistice fascinante.

Sambata trecuta cei doi roventurieri Andreea si George au ajuns la Iaz, pe valea Barcaului, de data aceasta lua calea Jiboului, pentru a descoperi noi zone de poveste ale judetului Salaj.

"ROventura" ajunge din nou pe plaiurile de poveste ale Raiului salajean!

Andreea si George, gazdele ”ROventura”, au norocul sa faca o incursiune prin doua anotimpuri si cel putin pe 4 continente intr-o zi, deoarece vor ajunge in Gradina Botanica din Jibou, dar si la Valeni, in judetul Salaj.

Gradina Botanica “Vasile Fati”, simbol al orasului Jibou dar și nume important în domeniul Cercetării, la nivel mondial.


Un adevarat rai pe pamant, Gradina Botanica din Jibou, care se intinde pe aproximativ 27 de hectare, ii va intampina pe Andreea si George cu un minunat spectacol al naturii, o lectie deschisa de botanica, in inima Ardealului, desi vizitarea serelor va putea fi comparata cu o superba calatorie in jurul lumii, pe cel putin patru continente.

Centrul de cercetari infiintat la Gradina Botanica din Jibou a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turisitce din Nord-Vestul tarii noastre.

Cercetatorii biologi muncesc permenent pentru ca totul sa arate impecabil si pentru a le oferi turistilor care le calca pragul o incantare vizuala si culturala.
Dupa ce vor explora minunatiile Gradiniii Botanice din Jibou, Andreea si George se vor indrepta spre alta zona de poveste, Valeni, un satuc spectaculos, de pe valea Somesului, unde vor descoperi locuri mirifice, dar sse vor bucura si de cele mai delicioase mancaruri traditionale din zona Ardealului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Mari minuni bucătăricești ascund satele înșirate pe valea Someșului! La Văleni, în Sălaj, oamenii se-nfruptă încă după taine de când lumea, cele mai multe apărute așa, ca rod al născocirii populare. Asta-i aduce pe oameni împreună, povestea, pofta de viață, dragostea de traditii și mâncarea bună.

Hribii sunt tot de prin pădurile vălenarilor. Completează păsatul, carnea și răzălăii, pentru ca sarmaua să aibă gust bun. Degeaba arată bine mâncarea în blide dacă nu-i sățioasă și delicioasă!

Nu pierdeti sambata, 8 mai, de la ora 15:00, o noua ediție ”ROventura”, alaturi de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D!

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, incursiune de poveste prin „Raiul” sălăjean

Citeste si: Sălajul se cere descoperit, în zi de sărbătoare, așa că ROventura vă poartă pașii prin mai puțin cunoscuta vale a Barcăului! Andreea și George ajung la Iaz!