O familie a rămas fără case de Crăciun, după ce au ars din temelii. Opt persoane nu mai au unde să doarmă

Author: Lavinia Medrea

Opt persoane nu mai au unde să doarmă

Sursa: ISU Botoșani

Opt persoane au rămas fără locuință după ce casele lor au luat foc de Crăciun. O familie cu cinci copii și bunica acestora au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

O familie cu cinci copii și bunica lor au trecut prin iad în noaptea de Crăciun, după ce casele lor au fost cuprinse de flăcări. Deși au ieșit la timp și s-au salvat, au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Bătrâna este cea care a anunțat autoritățile că acoperișul ei a fost cuprins de flăcări.  

O familie a rămas fără case de Crăciun, după ce au ars din temelii

„O familie cu cinci copii și bunica lor, din localitatea Avrămeni, au trecut prin momente grele, azi-noapte, când și-au văzut locuințele în flăcări. Cele opt persoane au reușit să iasă la timp din case, însă pagubele au fost însemnate. Incendiul a cuprins, mai întâi, acoperișul locuinței bătrânei și s-a extins și la casa fiicei, cele două construcții fiind lipite una de cealaltă. Alarma a fost dată chiar de bătrână, puțin după miezul nopții.

Citește și: "Aşa flacără mare a fost de ardeau hainele pe noi" Un tată a murit carbonizat lângă fiul său de 10 ani, în Sighișoara. Băiețelul a fost salvat în ultima clipă

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp posibil, pompierii Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Aceștia au constatat că ard cele două locuințe formate din șapte camere. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit șapte pompieri militari, mai bine de patru ore” au declarat reprezentanții ISU Botoșani.

Care a fost cauza incendiului

Bunica a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică la fața locului, dar a refuzat să meargă la spital. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ultimele momente din viața unui șofer de TIR surprinse în imagini, înainte ca roata camionului să explodeze în mers. Șoferul de 49 de ani a murit, după ce a fost prins sub cabină

„Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente

de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului. Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului”, au explicat reprezentanții ISU.