O familie de români a rămas fără bani și acte după ce li s-a furat mașina într-o peninsulă din Grecia! Cum a reușit hoțul să fure cheile bolidului: „A intrat peste noi în casă”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 25 iun 2024, 17:18

Hoțul a furat cheile mașinii după ce a pătruns în vila în care erau cazați proprietarii ei

Sursa: Facebook; pexels.com

O familie de români care a decis să-și petreacă vacanța în peninsula Halkidiki din Grecia a avut parte de o întâmplare neașteptată. Acestora li s-a furat mașina chiar din fața pensiunii la care erau cazați, lângă Pefkochori.

Respectiva familie a ales să plece în Grecia cu autoturismul personal, fără să știe că sejurul lor va fi marcat de o surpriză extrem de neplăcută. În toiul nopții, mașina le-a fost furată cu tot cu banii și actele care se aflau în el.

Cum a reușit hoțul din Halkidiki să fure mașina românilor

Proprietara mașinii a relatat întreg incidentul pe un grup de Facebook.

Aceasta le-a povestit internauților că un hoț a pătruns în vila unde erau cazați și a luat cheile de la mașină. Camerele de supraveghere au surprins imagini cu un individ care a intrat în pensiune, însă acesta avea fața acoperită.

Pe 23 iunie 2024, femeia a solicitat ajutorul comunității de pe grupul „Forum Grecia”. Autoturismul, un BMW negru, a fost furat din apropierea Pefkochori, lângă Elephant Beach, în jurul orei 2:50 dimineața.

Citește și: O tânără nuntașă a furat dubița lăutarilor și a făcut accident, iar apoi s-a culcat. Polițiștii au identificat-o

„A fost furată din parcarea vilei, de lângă Pefkochori, azi-noapte (n.r. în noaptea de duminică spre luni). Acum suntem la poliție”,  a transmis proprietara mașinii, în secțiunea de comentarii a postării.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Se pare că hoțul a găsit o ușă neîncuiată, a luat cheia mașinii de pe masă și a dispărut cu ea. În vehicul se aflau numeroase bunuri personale, o sumă considerabilă de bani și toate documentele importante ale familiei. Incidentul s-a petrecut în toiul nopții, în timp ce toți dormeau:  „A intrat peste noi în casă și a luat cheile de pe masă”.

Un alt român a avut parte de un incident asemănător

Membrii grupului de Facebook au reacționat imediat la această veste alarmantă și s-au arătat cu adevărat stupefiați de pățania familiei de români. Însă unii dintre internauți au venit cu o ipoteză halucinantă: „Îmi sună ca și cum a complotat cu proprietarii vilei”.

Însă românca jefuită a explicat că cei care dețin pensiunea nu au nicio legătură cu furtul: „Nu e vorba e așa ceva! Proprietarii fac tot posibilul să o găsim! Au intrat și la vecini, și au luat telefoane, tablete, laptopuri”.

Citește și: Cât costă un platou cu fructe de mare la tavernele din Grecia! Prețurile au uimit pe toată lumea: „Mai ieftin decât la Mamaia”

În aceeași perioadă, un alt român a avut parte de o experiență similară în peninsula Halkidiki. El a relatat pe Facebook cum și-a găsit mașina spartă după ce a lăsat-o nesupravegheată pentru puțin timp. 

„Mare grijă la ce lăsați în mașini. Am fost furat de o sumă de bani de acest domn, care după priviri nu acționează singur. Cel mult 10 minute am lipsit de la mașină. Nu știu ce dispozitiv au, dar mi-au deschis doar portbagajul. S-a întâmplat la plaja Orange Beach, doar am coborât să văd dacă sunt locuri și m-am întors”,  a povestit bărbatul.