O fată de 17 ani din Focșani a murit, la patru luni de când a născut, după ce medicii ar fi uitat mai multe pansamente în corpul ei

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 aug 2023, 01:40

O fată de 17 ani din Focșani a născut prin cezariană, dar, după patru luni, a murit, medicii fiind acuzați că au uitat bucăți de pansamente în corpul ei. Incidentul a avut loc în vara acestui an.

O fată de 17 ani din Focșani nu a reușit să se bucure prea mult de fiul ei, deoarece, după patru luni de când l-a adus pe lume, a murit, după ce mai multe pansamente ar fi fost uitate în corpul ei.

O fată de 17 ani din Focșani a murit după ce a născut, din cauza unor pansamente uitate în corpul ei

După ce adolescenta a murit, trei medici sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă, iar unul dintre ei a spus, pentru Digi24, că nu este vinovat de nimic, iar toți continuă să își facă treaba în continuare, ca și când tragedia nu ar fi avut loc.

Familia fetei susține că, după ce a născut, timp de două luni, aceasta ar fi acuzat dureri foarte mari de stomac, dar, chiar și așa, atunci când a fost la control, i s-a spus că totul este bine și că nu are de ce să se îngrijoreze.

Acum, fiul acesteia este în grija tatălui, iar familia caută să îi facă fetei dreptate, mai ales că s-a stins la vârsta de doar 17 ani.

Cătălina și-a adus pe lume fiul, în luna aprilie a acestui an, la Spitalul Sf. Pantelimon din Focșani. La câteva zile după ce și-a adus pe lume copilul, atunci când a fost externată, aceasta acuza dureri suspecte, nefiind cele în urma nașterii.

Citește și: O româncă de 38 de ani a murit chiar sub ochii fiicei sale de doar 12 ani. Fata este și cea care a sunat după ajutor

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„După operație, fata nu se simțea bine. La externare, i-a dat o rețetă și i s-a spus să nu alăpteze copiluo.

Deci, ceva, ceva știa, ce a făcut... Timp de două luni de zile, fata s-a plâns, a fost la control, i-au zis că totul e ok”, a declarat Rodica Miroiu, fata tinerei.

Cătălina a murit, după ce a fost operată de trei ori

Din cauza faptului că durerile nu îi dădeau pace, Cătălina a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale, dar, din nefericire, în luna iulie, a murit la spitalul în care a și născut.

„În cauză s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă, pentru ca ulterior să fie extinsă și pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului”, a precizat Ionuț Drâmbă, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focașni.

„Sunt total nevinovat, dar o să stabilească organele de anchetă. Nu vreau să intru în amănunte. Eu am dat declaratii deja, deci nu am absolut nimic de ascuns!”, a mai spus și Cristian Onia, unul dintre medicii cercetați penal.

Citește și: Lacrimi și durere la înmormântarea Andreei, tânăra de doar 27 de ani din Argeș, care a murit din cauza unei boli grave

Mai mult decât atât, polițiștii din Vrancea au făcut șapte percheziții de domiciliu, la locuințele mai multor persoane, dar și la sediul Spitalului de Urgență, toate făcând parte din același dosar.