O fată de doar 10 ani nu a putut avorta în statul ei și a fost forțată să meargă în Indiana, după ce procedura a fost interzisă prin lege

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 iul 2022, 14:24

O fată de doar 10 ani nu a putut avorta în statul ei și a fost forțată să meargă în Indiana

Sursa: Unsplash

Curtea Supremă a decis să interzică prin lege avortul. Tocmai din acest motiv, mai multe state din America nu mai au dreptul de a oferi acest serviciu fetelor și femeilor care vor să facă întrerupere de sarcină.

După ce Curtea Supremă a interzis prin lege avortul, mai multe state au pierdut dreptul de a oferi celor care vor să facă întrerupere de sarcină această posibilitate. În consecință, fetele și femeile care vor să apeleze la această intervenție trebuie să se deplaseze în statele care încă o pot face.

Este cazul și unei fetițe, de doar 10 ani, din Ohio, care a fost nevoită să meargă în Indiana, statul vecin, pentru a putea face avort.

Cu toate acestea, cazul minorei nu este singurul de acest fel, deoarece medicii din Indiana se confruntă cu un adevărat val de cereri de întrerupere de sarcină din alte state, conform Insider, relatează digi24.ro.

Avortul ar putea fi interzis și în Indiana

În Indiana, avortul poate fi efectuat până la 22 de săptămâni după ultima menstruație a fetei. Însă, politicienii din Indiana au decis ca, la finalul lunii iulie, să discute despre interzicerea avortului.

Acest lucru înseamnă că persoanele din statele din jur, care vor să avorteze, nu vor putea face acest lucru în Indiana.

Citeste si: Ce alternative au propus femeile din America, după ce avortul a fost interzis prin lege

„Este greu de imaginat că, în doar câteva săptămâni, nu vom avea capacitatea de a oferi această îngrijire”, a spus Caitlin Bernand, doctorul care a decis să înfăptuiască avortul fetei de 10 ani, conform digi24.ro.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Mai mult decât atât, Joe Biden, președintele Americii, a spus că femeile care vor pleca în alte state pentru a avorta ar putea fi arestate.

Citeste si: Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii are în plan să anuleze dreptul de a avorta

„Oamenii vor fi șocați când se va încerca arestarea primei femei, pentru că a ieșit din statul unde domiciliază pentru a avorta în altă parte. 

Și presupun că oamenii nu cred că se va întâmpla. Dar se va întâmpla și va transmite întregii țări că aceasta este o problemă uriașă care va merge mai departe, adică le vor fi afectate și alte drepturi de bază”, a declarat acesta.

Gabriela Firea susține avortul

Gabriela Firea a declarat că nu este de acord cu interzicerea avortului, deoarece fetele nevoite să facă avort vor fi nevoite să apeleze la proceduri ce le pot pune sănătatea în pericol.

„Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf și îndesat. Nu așa vom crește natalitatea, interzicând drepturi. Nu mai vrem încă o generație a decrețeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis”, a spus Gabriela Firea.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.