O femeie a fost atacată și omorâtă de un urs, într-un sat! Polițiștii au împușcat mortal animalul

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 16 iul 2024, 11:21

O femeie a fost atacată și ucisă de un urs în Sankt Petersburg

Sursa: Pixabay

O femeie a fost atacată și omorâtă de urs într-un sat. Situația de-a dreptul șocantă a determinat autoritățile să împuște mortal animalul.

Un urs a atacat şi a rănit mortal o femeie în satul Pargolovo, de lângă Sankt Petersburg, a transmis joi Comitetul de Investigaţii al Rusiei, potrivit DPA.

Citește și: Mărturia presupusului iubit al Dianei, tânăra ucisă de urs, a stârnit un val de controverse în mediul online: „Nu cred că a ucis-o ursul”. Ce spune tânărul despre tragedie

Femeia era specializată în dresajul animalelor

Femeia atacată și rănită mortal de urs era specializată în dresajul animalelor, ba chiar lucra cu animale sălbatice pe proprietatea sa, potrivit anchetatorilor.

Autoritățile nu au reușit să dezvăluie cu exactitate cum s-a produs o astfel de tragedie, mai ales având în vedere experiența femeii.

Presa locală a publicat imagini cu femeia ucisă de urs, dar și cu animalul sălbatic care a fost împușcat.

De asemenea, în urma vizionării unui videoclip postat de mass media locale, se aud împușcăturile care i-au fost fatale ursului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Geta Sterp a pus-o pe mama Geta în fața unei întrebări dificile: „Care e mai harnică, fata sau nora?” Ce a răspuns mama Geta?

Potrivit anchetatorilor, un al doilea urs a fost capturat într-o cușcă, însă nu prezenta un pericol pentru oameni.

În Rusia, urşii sunt încă folosiţi în spectacolele de circ, dar această practică este una destul de controversată, având în vedere riscurile implicate atât pentru oameni, cât şi pentru animale. Incidentul tragic din Pargolovo subliniază pericolele asociate cu păstrarea şi manipularea animalelor sălbatice în captivitate.

Diana Maria, ucisă de urs la doar 19 ani, în timp ce făcea un traseu montan

Amintim cu durere despre tragedia care a lovit România în urmă cu o săptămână, când Diana Maria, tânăra de 19 ani din Iași, a murit după ce a fost atacată de urs și târâtă într-o râpă adâncă de 10 metri. 

Citește și: Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta a fost înmormântată în rochie de mireasă, în aceeași criptă cu bunicul ei

Tânăra parcurgea un traseu marcat pe Jepii Mici din Bușteni.