O femeie a fost salvată în ultimul moment, după ce s-a aruncat în râul Dâmbovița

Author: Andreea Buinoschi

Cosmin și Constantin se aflau în misiune de patrulare, când au pornit imediat la fața locului

Sursa: Facebook

O femeie a fost salvată chiar în ultima clipă, după ce s-a aruncat în râul Dâmbovița, vrând să se sinucidă. Aceasta amenința că urmează să recurgă la gestul extrem și, până să ajungă oamenii legii la fața locului, aceasta deja se aruncase.

Un polițist în vârstă de 51 de ani a salvat o femeie care s-a aruncat în râul Dâmbovița, chiar în ultima clipă. Ministerul Afacerilor Interne a relatat evenimentul în mediul online.

O femeie care s-a aruncat în râul Dâmbovița a fost salvată în ultima clipă

„O femeie amenință că își va lua viața. E pe cheiul Dâmboviței. Vă rog să vă deplasați urgent! Sosesc imediat și pompierii”, a fost mesajul transmis prin stație.

În acel moment, Cosmin și Constantin se aflau în misiune de patrulare, când au pornit imediat la fața locului. Când au ajuns acolo, femeia se aruncase, deja, în apele reci ale râului Dâmbovița. „Intru”, a spus Cosmin și s-a aruncat, fără să clipească, și el, pentru a o scoate la mal.

Citește și: Virusul Flurona, dubla infecție cu gripă și cu COVID-19, a ucis prima persoană

Acesta a reușit să o prindă, i-a ținut capul la suprafață și și-a dat seama că încă este în viață. Într-un timp foarte scurt, Cosmin a reușit să scoată victima la mal, iar primul ajutor i-a fost acordat de către echipajul SMURD ajuns la fața locului.

Femeia a spus că nu are nevoie de nimic, după ce și-a mai revenit, iar Cosmin a fost numit, de către Ministerul Afacerilor Interne, „OMUL ZILEI”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Un băiat a căzut în apele Lacului Colibița

Conform ISU Bistrița-Năsăud, căutările au fost reluate, deoarece băiatul de 22 de ani, care s-a răsturnat în Lacul Colibița, nu a fost găsit.

Sâmbătă, 7 ianuarie, acesta se plimba cu o hidrobicicletă, împreună cu alți doi prieteni, pe Lacul Colibița.

După ce s-au răsturnat, doi dintre ei au reușit să ajungă la mal.

Pentru ca tânărul să poată fi găsit, s-a apelat inclusiv la ajutorul unui sonar profesionist, dar și la: un echipaj SMRUD, un echipaj de scafandri, un echipaj de pompieri cu barca. Conform primelor informații, niciunul dintre cei trei tineri nu purta vestă de salvare.

„Din cauza faptului că ei au început toţi trei să înoate spre mal, iar la o distanţă de 10 metri de ambarcaţiune s-a intrat în panică, cei doi l-au lăsat pe celălalt în urmă şi s-a înecat”,

a precizat unul dintre pompieri, conform observatornews.ro.

Citește și: O fată de 12 ani și-a înjunghiat mortal fratele de nouă ani, după care și-a trezit părinții să le spună ceea ce a făcut

După ce alarma a fost dată, scafandri din Bistrița-Năsăud l-au căutat pe băiat ore în șir, cu mult după lăsarea întunericului, până în jurul orei 23:00.

În tot acest timp, tatăl băiatului aștepta pe mal ca fiul lui să fie scos din apa rece. Tinerii erau din județul Mureș, localitatea Chirileu și se aflau în vacanță.