O femeie a intrat în comă, după ce a spus că are dureri de cap. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu aceasta: "Se poate întâmpla oricui"

Author: Diana Tilă

Elizabeth Bucakova

Sursa: www.liverpoolecho.co.uk / unsplash

Caz șocant în Anglia! O femeie de 60 de ani a intrat în comă, după ce a început să aibă dureri de cap. Iată de ce a rămas, de fapt, femeia inconștientă!

Elizabeth Bucakova locuiește în Ellesmere Port, un oraș din Anglia! În momentul în care a început să aibă dureri de cap, femeia se afla la muncă, mai exact în hotelul unde este menajeră. Aceasta a reușit să intre într-o cameră și să-i anunțe pe cei de la recepție că nu se simte bine, dar până să ajungă aceștia la ea, Elizabeth a rămas inconștientă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia?

Citește și: „Pot să fiu mai liniștit aici” Irinel Columbeanu a ajuns la azil. Cine l-a vizitat pe afacerist

De ce a intrat, de fapt, Elizabeth în comă?

Fiul femeii, Martin Bucakova, în vârstă de 31 de ani, a mărturisit că în ziua de 27 septembrie, mama lui era „absolut bine” până în jurul orei 09:30. Însă, în doar jumătate de ora, starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit, iar la ora 10:00 Elizabeth a căzut inconștientă, după ce și-a anunțat colegii că se simte rău.

Asistenții și managerii au reușit să o trezească și au ajutat-o ​​să ajungă la baie, deoarece avea grețuri, însă aceasta s-a prăbușit din nou.

Citește și: „Am mers la un curs ca să fiu pregătită pentru travaliul de doliu” Oana Lis se pregătește pentru ce e mai rău

La fața locului s-au deplasat imediat paramedicii, care i-au oferit imediat ajutor.

Înainte ca starea ei de sănătate să se deterioreze și mai mult, Elizabeth a putut să le spună medicilor ce s-a întâmplat cu ea. 

Fiul ei, Martin, a declarat pentru  Liverpool ECHO  : „În acel moment, mama a început să aibă o criză. Echipajele de la ambulanță au știut că ceva nu era în regulă și au dus-o de urgență la spital. A mers la o tomografie computerizată și și-au dat seama că avea o sângerare la creier și trebuia pusă într-o comă indusă”.

Elizabeth a fost dusă de urgență la unitatea de terapie intensivă de la Centrul Walton, unde a suferit o intervenție chirurgicală pe creier, pentru a îndepărta un cheag de sânge.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Martin Bucakova a povestit experiența îngrozitoare: „Nu am văzut atât de mulți doctori, mașini și cabluri în jurul unei singure persoane”.

Un chirurg a anunțat familia că Elizabeth a suferit o ruptură de anevrism cerebral, care a cauzat sângerarea. Echipa medicală i-a oferit o „șansă mică de supraviețuire”.  

Martin a spus: „Toți am plâns gândindu-ne la ce era mai rău, toți am fost în șoc absolut”.

Citește și: Durere nemărginită pentru familia românilor morți în accidentul din Italia: "Dacă aşa a vrut Dumnezeu, nu te poţi pune împotrivă. N-am cuvinte"

Elizabeth a mai avut nevoie de o intervenție chirurgicală suplimentară pe creier, pentru a monta o bobină de metal pentru a preveni sângerarea.

Martin dorește să crească gradul de conștientizare cu privire la anevrismele cerebrale. Astfel, bărbatul îi îndeamnă pe cei care au dureri de cap să vorbească cu medicul de familie, pentru a evita o tragedie.

„Mama mea era bine la 09:30, dar la 10.00 era în comă. A durat doar o jumătate de oră. Simptomele sunt o durere de cap masivă și a fost descrisă ca fiind toate durerile de cap pe care le-ai avut vreodată în viața ta la un loc. Sau ca cineva cu o bâtă de baseball care te lovește peste cap. Se poate întâmpla oricui, dar dacă suferi de dureri de cap urâte mergi în mod regulat și fă-ți un control. Nu va răni pe nimeni", a declarat Martin Bucakova.

Citește și: „Puiule, mă duc până acolo” Care au fost ultimele cuvinte spuse de DJ Lalla bărbatului la care s-a cazat, înainte de a fi găsită fără suflare pe plaja din Mamaia

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.