Femeia din Gorj a murit de frică, dar este doar una dintre victime, însă este singura care și-a pierdut viața. Un bărbat în vârstă de 55 de ani a ajuns și el la spital, după ce a sărit pe geam, de la primul etaj, atunci când cutremurul a început.
O femeie din Gorj a murit din cauza cutremurului
Femeia, în vârstă de 68 de ani, avea probleme cu inima.
La scurt după ce cutremurul s-a încheiat, aceasta a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie, dar medicii au fost nevoiți să declare decesul, deoarece nu au mai putut să o salveze.
Bărbatul de 55 de ani, care sărise de la etaj, își luxase glezna și s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Târgu Jiu.
„La UPU, s-a mai prezentat un bărbat de 55 ani care, din ce le-a povestit asistentelor, a sărit de la etajul 1, in timpul cutremurului. Acuza durere la glezna. I se fac investigații. A mai fost o bătrână cu luxație de sold, după ce a tras-o fiica sa de mana sa o scoată afară”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, conform gorjonline.ro.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Cutremurul din Gorj a fost urmat de 160 de replici
Constantin Ionescu, directorul INFP, a anunțat că seismul din Gorj a avut numeroase replici, iar specialiștii Institutului Național pentru Fizica Pământului au declarat că harta cutremurelor va fi schimbată în funcție de rezultatele cercetărilor.
Mai mult decât atât, Mircea Radulian, directorul științific al INFP, a precizat faptul că seismul s-a simțit și în două țări vecine, Serbia și Ungaria, dar și că, în zona epicentrală, intensitatea cutremurului a fost de aproximativ 7 grade.
De asemenea, acesta a mai punctat faptul că seismele din acea zonă reprezintă o intensificare foarte mare a activității seismice din zonă, din ultimele două secole, de când se fac înregistrări. Conform calculelor, magnitudinea maximă care ar fi putut avea loc în acea zonă era de 5,5.
„S-a mai întâmplat o singură dată în istorie, acum vreo 80 de ani, în 1943, când un cutremur a fost înregistrat în zonă, de 5,2.
Au fost două cutremure cu magnitudine peste 5. E clar că a fost intensificare pronunțată a activității seismice, va schimba harta de hazard seismic pentru acea zonă, în viitor vom avea cutremure mai mari acolo”, a spus Mircea Radulian.