O femeie a murit după ce a băut prea multă apă. Ce au spus medicii: „Prea multă apă într-o perioadă scurtă de timp”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 04 mai 2024, 01:30

O femeie a murit după ce a băut prea multă apă. Medic: „Este relativ rar”

 
Sursa: PixaBay

O femeie din Indiana a murit după ce a băut prea multă apă. Deși medicii recomandă ca în această perioadă caniculară să consumăm mai multă apă, excesul poate fi unul fatal.

În zilele caniculare, medicii recomandă hidratarea corespunzătoare. Cu toate acestea, niciun exces nu este benefic organismului. 

O femeie din Indiana a murit după ce a băut prea multă apă

Ashley Summers, originară din Indiana, plecase într-o vizită la Lacul Freeman din Indiana în luna iulie. După câteva momente, a început să se simtă deshidratată, amețită și le-a spus celor din jur că nu poate să bea suficientă apă.

Femeia a consumat în cele din urmă mai multe sticle de apă într-un interval scurt, dar imediat după ce a ajuns acasă, aceasta a leșinat în garaj. 

Citește și: „Este de nedescris ceea ce s-a întâmplat”. Modul cumplit în care un tânăr de doar 20 de ani din Arad și-a pierdut viața. Apropiații lui Florin sunt în șoc

Văzând gravitatea situației, familia a transportat-o imediat pe Ashley la spital, însă aceasta a murit din cauza toxicității apei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„A fost un șoc pentru noi toți. Când au început să vorbească despre toxicitatea apei. Era ca și cum acesta ar fi un lucru? ” a declarat Devon Miller, fratele lui Ashley,  potrivit WRTV.

Cineva a spus că a băut patru sticle de apă în 20 de minute. Adică, o sticlă medie de apă este de 16 uncii, deci 64 de uncii a băut într-un interval de 20 de minute.

Asta înseamnă jumătate de galon. Asta ești tu. ar trebui să bea într-o zi întreagă ”, a adăugat el.

Ce mesaj au transmis medicii în legătură cu acest caz

Deși hidratarea nu are cum să afecteze organismul într-o astfel de măsură, medicii spun că rinichii sunt suprasolicitați, ei putând elimina doar un litru de apă pe oră.

„Este relativ rar. Acum, ceea ce ne îngrijorează este să bem prea multă apă într-o perioadă scurtă de timp. Rinichii tăi pot curăță doar un litru de apă pe oră” , a declarat Dr. Alok Harwani, un medic la spitalul în care inima lui Ashley a cedat.

Citește și: Cum să te protejezi în zilele când indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşeşte pragul critic

Doctorul a mai spus că atunci când suntem deshidratați și ne aflăm în natură, e bine ca alimentele să varieze și să consumăm produse cu electroliți, cum ar fi fructe, pe lângă apă, deoarece toate acestea ajută la menținerea echilibrului de apă și sodiu în sânge.