O femeie care avea pensia de 1.900 de lei s-a trezit cu 10.284 de lei, după recalcuare: „M-am speriat” Unde s-a produs eroarea

Autor: Laura Macovei

O pensionară s-a panicat atunci când a văzut ce sumă a primit după recalculare

Sursa: pexels.com

În ultima perioadă, sute de pensionari au reclamat că documentele înmânate de poștași conțin erori semnificative, care le afectează negativ pensiile. În următoarele săptămâni, Casa de Pensii va trimite un nou set de documente oficiale, menite să clarifice situația și să liniștească pensionarii.

Un exemplu este cazul doamnei Gheorghe, care, deși a lucrat 35 de ani, a constatat că anii de vechime nu sunt trecuți corect în noul calcul. În urma recalculării eronate, pensia acesteia ar fi trebuit să crească de la 1.900 de lei la o sumă nerealistă de 10.284 de lei, ceea ce a determinat-o să se prezinte de urgență la Casa de Pensii pentru clarificări.

Citește și: Noua lege a pensiilor 2024 a fost modificată: Motivul pentru care unele mame vor putea ieși mai devreme la pensie

Ce a făcut pensionara, după ce s-a trezit cu o pensie de peste 10.000 de lei

Guvernul României a dat asigurări ferme că nicio pensie nu va fi redusă în urma recalculării recente, în ciuda erorilor semnalate în ultimele zile. În cadrul unei ședințe de Guvern, Ciolacu a subliniat că toate greșelile vor fi corectate, iar pensionarii nu trebuie să se teamă de scăderi ale veniturilor.

Declarația premierului vine pe fondul unor nemulțumiri crescânde în rândul pensionarilor, care au observat discrepanțe majore în documentele primite recent de la Casa de Pensii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Situații similare au fost întâlnite și în alte cazuri, cum ar fi o pensie majorată cu doar 40 de lei sau pensionari care apar cu mai puțini ani de muncă decât cei reali.

M-a greșit acolo, să vă spun, și ce credeți că mi-a trecut? Că am de primit o sută de milioane – eu când am auzit că am de plătit o sută de milioane, m-am speriat.

Bă primesc o sută de milioane, de unde dau banii înapoi. Eu când am văzut o sută de milioane acolo, să mi se facă rău. Mi-a calculat numele la altă persoană. La mine spune aici – 10 ani pe care nu i-am cotizat – care eu nu am avut întrerupere 3128 De unde suma asta să o primesc eu? Cât e aici? 10.284? A văzut domnul și a zis: da, e recalculat greșit, faceți cerere și așteptați să vină alta acasă”,  a
declarat Zoica Gheorghe pentru ȘtirileProTV.

Marcel Ciolacu îi asigură pe români că nici o pensie nu va scădea

Problemele au fost resimțite și de pensionarii care beneficiază de indemnizație socială, în prezent stabilită la 1.281 de lei. În cazul în care pensia recalculată este mai mică decât această sumă, diferența va fi acoperită din bugetul de stat, astfel încât veniturile pensionarilor să nu fie afectate.

Această situație afectează în special peste un milion de vârstnici, dintre care cei mai mulți locuiesc în județele Suceava, Constanța, Iași și Prahova. Guvernul promite că va monitoriza atent procesul de corectare a erorilor și va lua toate măsurile necesare pentru a evita astfel de confuzii în viitor.

„Vreau că tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade. Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie și orice greșeală se poate repara și orice sumă se recuperează,” a declarat premierul Marcel Ciolacu.

 

 


Răsturnare de situație în Casa iubirii. Robi se îndrăgostește de Teodora? Tinerii au făcut primele declarații despre relația pe care o au.