O femeie de 70 de ani din Argeș și fiul ei, implicați într-o adevărată afacere cu substanțe interzise. Cultivau plantele chiar la ei acasă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 09 oct 2024, 15:26

Cei doi își împărțeau sarcinile astfel încât să maximizeze profitul din vânzarea substanțelor interzise

Sursa: pexels.com

O femeie în vârstă de 70 de ani și fiul său de 44 de ani sunt cercetați pentru trafic de droguri. Potrivit anchetatorilor DIICOT, cei doi aveau o colaborare bine stabilită în ceea ce privește cultivarea și distribuția de canabis. 

În urma investigațiilor, s-a descoperit faptul că femeia se ocupa de întreținerea plantației de canabis, în timp ce fiul său avea rolul de a distribui drogurile. Cei doi își împărțeau sarcinile astfel încât să maximizeze profitul din vânzarea substanțelor interzise.

Citește și: Consumul de Droguri și Alte Comportamente de Risc în Liceele din București: Semnale de Alarmă

Cum funcționa afacerea ilegală?

Activitatea ilegală s-a desfășurat timp de o perioadă îndelungată fără a atrage atenția autorităților, până la descoperirea operațiunii de către anchetatori.

În urma perchezițiilor efectuate la două locuințe, una în București și cealaltă în comuna din Argeș, oamenii legii au ridicat 15 kilograme de masă vegetală provenind din 12 plante de canabis, precum și diverse instrumente utilizate pentru cultivare și procesare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă

„La data de 7 octombrie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, în baza autorizării instanței, au efectuat două percheziții domiciliare, una în județul Argeș și una în municipiul București, la două persoane, membre ale aceleiași familii, un bărbat de 44 și o femeie de 70 de ani, cercetate pentru trafic de droguri de risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii septembrie a.c., cele două persoane ar fi inițiat și dezvoltat, în scopul comercializării, două culturi de canabis outdoor.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, în comuna Buzoiești, județul Argeș și în municipiul București, au fost descoperite și ridicate aproximativ 15 kilograme de masă vegetală, provenind de la 12 plante de canabis aflate în stadii avansate de dezvoltare, 300 de grame de masă vegetală sub formă de muguri, produse de îngrijire a plantelor, instrumente utilizate la procesarea

și porționarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă", au declarat autoritățile, conform Observator.

Se pare că operațiunea era destul de bine pusă la punct, cei doi având utilizând diferite mijloace și echipamente sofisticate pentru a sprijini producția de canabis.

Bărbatul de 44 de ani a fost arestat preventiv, în timp ce femeia a fost plasată sub control judiciar.

Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili toate detaliile implicării acestora în activitatea de trafic de droguri.