O femeie din Călărași a căzut cu tot cu balcon de la etajul 3, în timp ce întindea rufe. În ce stare se află în aceste momente

Autor: Laura Macovei

Femeia de 35 de ani a suferit răni grave după ce balconul apartamentului său de la etajul trei s-a prăbușit în timp ce întindea rufe

Sursa: Pixabay

O femeie a căzut cu balconul de la etajul 3 al blocului în care locuia în municipiul Călărași. Aceasta întindea rufe în momentul în care a avut loc prăbușirea.

Femeia de 35 de ani a suferit răni grave după ce balconul apartamentului său de la etajul trei s-a prăbușit în timp ce întindea rufe.

Citește și: O angajată a DGASPC Suceava a fost rănită grav, după ce un copac a căzut peste ea în curtea instituției. Femeia a ajuns la spital cu picioarele strivite

În ce stare se află femeia

Incidentul a avut loc pe 17 octombrie, în jurul orei 10:25, iar martorii au relatat că femeia se afla în acel moment pe balcon, care s-a desprins și a căzut.

Deși situația ar fi putut avea un deznodământ tragic, bucata de beton s-a oprit la etajul doi, ceea ce a împiedicat strivirea victimei. Femeia a fost găsită conștientă și cooperantă, cu parametrii vitali în limite normale, însă a suferit răni serioase.

Potrivit cadrelor medicale, aceasta a fost diagnosticată cu politraumatism prin precipitare, traumatism craniofacial și fracturi multiple la nivelul membrelor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Tot ce trebuie să știe femeile despre ajutorul social! Cât este cuantumul ajutorului pentru familia cu copii

„La data de 17 octombrie a.c.,

în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 39 de ani, cu privire la faptul că o persoană a căzut de la etajul 3 al unui bloc. În urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că, în jurul orei 10:25, o femeie, de 35 de ani, în timp ce se afla la domiciliul său din municipiu, încercând să întindă rufele pe culmea exterioară, s-ar fi urcat pe o bucată de beton și s-ar fi dezechilibrat, ulterior căzând.

Aceasta a fost preluată de un echipaj medical, care a transportat-o pe aceasta la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Călărași.

În ce condiții este construit blocul în care locuia femeia

După evaluarea inițială la Spitalul Județean de Urgență Călărași, victima a fost transferată la Spitalul de Urgență Floreasca din București, pentru tratament suplimentar și supraveghere medicală de specialitate.

La locul incidentului au sosit și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Călărași pentru a investiga cauzele prăbușirii balconului.

Potrivit acestora, blocul este o proprietate privată, construită în anii 70 și care nu se află în proprietatea UAT Călărași. 

  „Este o proprietate privată, este un bloc construit în anii 70. A făcut parte din fondul locativ de stat și apartamentele au fost vândute în anii 90 chiriașilor din acel moment.

Nu este în proprietatea UAT Călărași”, a transmis George Tudor, de la Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTA-FL) Călărași, potrivit CANCAN.